teneinde (iii)

Het is de eerste keer dat ik zo’n last heb van dat zomeruur. Mogelijks omdat er hier niemand anders thuis is, en ik dus niet gebonden ben aan enige routine van mijn lotgenoten. Tessa zit immers nog even in Firenze en Henri doet de ronde van de grootouders –kwestie dat ze hem nog eens goed kunnen verwennen voor hij drie maanden uit hun leven verdwijnt.

Met Mobistar is alles van een leien dakje gelopen. Ik heb gebeld, en gevraagd of mijn abonnement naar een ander kon gewijzigd worden, en dat is geheel probleem- en kostenloos verlopen. Vanaf 8 april gaat dat in.

Telenet is een ander paar mouwen. Ik heb een mailtje gestuurd –zoals dat wordt gevraagd ergens bij Mijn Telenet— en ik kreeg redelijk snel een mailtje terug, waarin werd vermeld dat men mij zou contacteren. Dat was donderdag. Ondertussen heb ik nog steeds niets van hen gehoord. Ik ga toch maar eens bellen.

Van de toestand bij terminal 5 van British Airways word ik officieel een beetje nerveus. En ik word niet rap nerveus. Anderzijds heb ik online gezien dat onze plaatsen in de beide vliegtuigen (van Brussel naar London, en van London naar Seattle) reeds werden toegekend, dus het zal wel loslopen zeker? In elk geval bevestigt het mij een beetje in mijn voornemen om met zo weinig mogelijk bagage te vertrekken. Wat er niet is, kunnen ze ook niet kwijtraken.

Verder was het de bedoeling dat ik Tessa’s computer van Vista Business naar XP Pro zou downgraden, maar dat lijkt niet helemaal vanzelfsprekend te zijn. Ik ga toch nog eens verder onderzoeken vandaag, want dat ding is tergend traag, én het crasht met de regelmaat van een Zwitserse klok.

Mijn grootste probleem momenteel is evenwel dat ik een boek van 891 bladzijden aan ’t lezen ben, en dat ik nu aan bladzijde 272 zit. En dat ik het graag lees. Maar dat ik het niet meteen zie zitten om dat mee te sleuren. Grmbl.

3 gedachtes over “teneinde (iii)”

  1. Mochten de problemen in de terminal nog aanhouden tot aan je vertrek zou je kunnen overwegen de overtocht naar Londen per Eurostar te maken.
    Een collega die zondag met BA vertrok heeft het zo gedaan, de lange afstandsvluchten worden wel bijna allemaal verzekerd.

  2. Ik weet natuurlijk niet wat je precies aan Telenet wil vragen, maar als het is om iets af te sluiten, hebben ze veel tijd. Wij wilden ons kabelabonnement opzeggen en lazen ergens dat je dat minstens tien dagen op voorhand moest doen. Wij zegden dus eind december 2006 schriftelijk ons abonnement op, en dachten dat we een goeie veertien dagen later geen tv meer gingen kunnen kijken. Niets was minder waar. Uiteindelijk dan toch eens gebeld. Ja, ze hadden onze brief gekregen en het abonnement ging stopgezet worden op 1 februari. Ok dus. 1 februari gaat voorbij, en na enkele dagen kijken wij nog steeds tv. Opnieuw gebeld. Ja mevrouw, uw abonnement is stopgezet en het resterende bedrag wordt u eerlang uitbetaald. En voor de afkoppeling komen ze volgende week wel eens langs. Het geld werd inderdaad gestort en wij hebben gratis tv gekeken tot half juni!

  3. Voor uw boek hé, als je dan toch een computer meeneemt, kan je mss op zoek gaan naar de e-book versie ervan. Wie weet ligt je dat wel en is in kg ook al minder.

Reacties zijn gesloten.