NAVO-missie naar Gent

In de Gentenaar werd het volgende gespot: NAVO-missie naar dag van Gentse onafhankelijkheid.

De Noord-Atlantische Verdragsorganisatie (NAVO) zal tijdens de dag van de Gentse Onafhankelijkheid op 30 maart een oogje in het zeil houden. Althans, zo klinkt het in een vals NAVO-persbericht. Jan Beke, voorzitter van de Nieuw-Gentse Alliantie (N-GA), de stuwende kracht achter de Gentse onafhankelijkheidsverklaring, zegt niets met het bericht te maken te hebben, maar vindt de aankondiging ‘zeer grappig’.

Consternatie alom (nu ja, de omschrijving vals NAVO-persbericht was al een duidelijke hint). Het spijtige aan internetgrappen is het internet zelf natuurlijk. Het bericht is gebaseerd op een persbericht dat door NATO-OTAN zou zijn doorgestuurd, en te lezen is op de perswebsite nato-press.com: NATO sends Observer Mission to the city of Ghent

Een klein beetje zoeken brengt ons bij WHOIS, en dan lezen we daar dat het domein nato-press.com pas eergisteren werd geregistreerd (created: 2008-03-27 19:03:11) door een zekere Tobias Bezemer. Niet alleen klinkt die naam verschrikkelijk bekend in de oren, het telefoonnummer van meneer Bezemer is ook nog eens hetzelfde als dat van de contactpersoon die in het persbericht werd opgegeven:

Contact NATO Observer Mission: General Michael Smith +32-488-246267

Maar toch goed geprobeerd.

Een gedachte over “NAVO-missie naar Gent”

  1. Wohow, ik denk dat ze bij de (échte) Nato-Otan niet gaan lachen de dag dat ze erachterkomen. Alleen al wegens het gebruik v/h logo.

Reacties zijn gesloten.