te lang in het donker

Dirk,” ga ik straks zeggen, “op deze rol dia’s staan waarschijnlijk de slechtst belichttebelichte foto’s uit uw carrière.” We zullen er eens goed om lachen, en als ik de scans heb afgehaald zal ik er hopelijk nog om kunnen lachen.

Gisterenavond, na een uitgelopen concert bij Opatuur, ben ik nog gauw wat foto’s gaan nemen van het MSK. Op dia. Weinig foutmarge dus, maar meteen ook weinig exact tewerk gegaan. Hoe is het licht daar, en daar, en wat denk ik uit dat duister nog te willen halen? Ik heb zelfs één probeersel met de 5D genomen.

msk

(Canon EOS 5D, EF 16-35mm f/2.8 L II USM @23mm, f/11, 10s, 100 ASA)

(Zo’n tilt-shift lens zo in dergelijke omstandigheden wel handig zijn natuurlijk, dan moet ik zoveel straat niet in mijn beeld opnemen om de lijnen recht te houden.) In elk geval, ik ben benieuwd, al vrees ik dat een groot deel overbelicht zal zijn.

6 gedachtes over “te lang in het donker”

  1. Niet als een gek gebracket dan?

    Maar idd: alleen al kiezen welke delen van je beeld overbelicht mogen, welke correct en welke onder is een allesbehalve simpel.

    Toch Ansel Adams’ zonesysteem eens uitpluizen…

  2. In navolging van ‘corrigeer gerust’ een beetje eerder: ‘belichte’ is met één ’t’ 🙂

  3. Ewel, ik heb Astia gebruikt. Ik heb het net opgezocht, en daarvan zeggen ze zelf: “Minimal Color Shift under Mixed or Fluorescent Lighting”. Ben ook benieuwd, maar zal dus al blij zijn als de belichting een klein beetje goed zit.

Reacties zijn gesloten.