Jazz, jazz, jazz! (bis)

Voila. Bij Het Project heb ik me al wat kunnen uitleven in de jazz, laat ik het hier nog even verder over Jazz Middelheim hebben.

Het programma ziet er serieus de moeite uit. De kans is overigens groot dat het de laatste keer is dat het festval in het huidige formaat zal plaatsvinden (Studio Brussel staat naar verluidt te trappelen om de fakkel over te nemen).

In Antwerpen –geheel in tegenstelling tot de rest van het land– valt moederdag op 15 augustus, dus dacht men in Park den Brandt er meteen maar een vrouwendag van te maken. Het is bovendien vakantie, Middelheim staat bekend als uiterst gezinsvriendelijk, en kijk tenslotte eens welk een artiesten aantreden! Tineke Postma (heb ik altijd al eens willen zien; bij onze noorderburen ligt ze alvast zeer goed in de markt); Tania Maria (kennen we nog van het BNRF vorig jaar, niet meteen mijn ding, maar kan wel voor ambiance zorgen); Myriam Alter (met o.a. Greg Cohen op bas, Joey Baron aan de drums); en tenslotte Dianne Reeves, die vorig jaar iedereen overtuigde bij de opening van het BNRF.

Dianne Reeves (i)

Twee werkdagen volgen nog tussen die vrije dag en het weekend. Maar hopelijk hebt u verlof genomen, want wij zouden niet graag Lee Konitz & Brussels Jazz Orchestra missen, evenmin als de Briskey Big Band. En voeg daar met gerust hart Mâäk’s Spirit (feat. Misha Mengelberg!) aan toe. En Toots viert zijn verjaardag!

Brussels Jazz Orchestra feat. Kenny Wheeler & Norma Winstone (iii) Briskey Big Band (ix) Toots Thielemans Trio (i)

Mâäk's Spirit (iv)

Dan is het stilletjes weekend geworden, en slaat u maar beter uw tenten op. Zaterdag luistert u naar het Eric Legnini Trio, gevolgd door Dez Mona, en de Matthew Herbert Big Band mag de concerten in de tent afsluiten. Hoezo u hebt Jef Neve nog niet aan het werk gezien?! Of Bert Joris? Dan hebt u geluk, want die treden zondag allebei op –weliswaar niet samen, al zou dat misschien wel iets zijn om bij Tuur te programmeren! Niet te missen, want beide heren zijn toch wel lichtjes incontournable in het Belgische jazzlandschap. Als bonus krijgt u er –ter afsluiting van het festival bovendien– het Ornette Coleman 3 Bass Quintet bovenop. Als dat geen onweerstaanbare deal is.

Dez Mona Jef Neve Trio (i) Loriers - Joris - Aerts (iii)

Een aanrader, gans dat festival. Al hoeft u me niet op mijn woord te nemen: ga en overtuig uzelf. Zolang u maar niks zegt dat er niets te beleven valt, volgende week.

Jazz Middelheim, van 16 tot 19 augustus, in Park den Brandt, Antwerpen. Tickets kosten 25€ (vvk) / 30€ (kassa), of voor 110&eur; kan u alle vijf dagen meemaken. En als u er echt niet bij kan zijn, kan u elke dag, van 19 tot 24 uur naar de live uitzendingen op Klara luisteren. Extra tip: hou ook deze Jazz Middelheim Plus pagina in de gaten!

Een gedachte over “Jazz, jazz, jazz! (bis)”

Reacties zijn gesloten.