dipje

Elke dag, ergens tussen twee en drie in de namiddag, krijg ik een dipje in mijn anders hoog opgeladen energieniveau. Een korte power nap zou daaraan verhelpen, maar net zoals lezen tijdens de uren, is de werkgever daar niet meteen op gesteld.

Caffeïne, of koud water in het gezicht plenzen help niet echt, dus loopt mijn dipje gauw wat langer uit dan de tien-vijftien minuten die ik aan zo’n power nap zou besteden. Wat vroeger gaan slapen zou waarschijnlijk ook helpen.

Hebt u daar ook last van, van zo’n dipjes?

7 gedachtes over “dipje”

  1. net na het eten ‘smiddags ben ik vrij actief en als ik me daarna weer op mijn werk tracht te concentreren, val ik in slaap…
    deze namiddag niet maar wel toen ik een kwartier voor ik ging weggaan, nog een nota begon te lezen, opeens schrok ik wakker omdat mijn buro-mate haar stylo liet vallen…(express?)

  2. Ik werk enkel in de voormiddag, en heb dan al last van dipjes, soms heel erge dipjes 🙁

    Dommelen voor mijn scherm is me niet vreemd… effe een wandelingetje doen helpt maar kort. Ik ben op caffeïne-dieet gezet, dat lapmiddel mag niet meer.

    Er is een zeer duidelijk causaal verband met te weinig slapen.

  3. Yup, dat zijn uw hersenen die raar beginnen doen door de serotonine. Gebeurt bij mij na het avond-eten, zo tussen 19u en 21u. Tegen de tijd dat ik zou moeten gaan slapen ben ik weer klaarwakker. Volgens mij heeft het vooral te maken met de werking van uw maag: vlak na het eten is die het meest actief bezig met verteren, wat een pak energie vereist. Dat in combinatie met slaaptekort (hoog niveau van serotonine) zorgt voor dat drowsy gevoel. De truuk is bezig blijven tot het voorbij is. Wandelen helpt maar praten ook. Naar een computerscherm turen of iets lezen verergert de zaak.

  4. actief blijven is bij mij ook meestal een probaat middel om dipjes tegen te gaan, als het even kan dus niet zitten maar bv boodschappen of documenten rondbrengen bij collega’s ipv e-mails sturen of verslagen intikken.
    Een powernap van 10 min op toilet is misschien een optie? (bij ons niet want te weinig toiletten met te weinig plaats) 😉

  5. Yup, sounds familiar.

    Het heeft vooral te maken met de “rijkelijkheid” van uw maaltijd. Bij een warme maaltijd is inderdaad veel erger dan bij een broodjesmaaltijd.
    Het heeft te maken met de hoeveelheid insuline om de koolhydraten uit je voeding om te zetten in NRG.
    Zware maaltijd = veel insuline nodig waardoor glucosewaarden in het bloed dalen = slaperigheid.

    Wat helpt bij mij:
    – een korte wandeling van 10 minuten kort na de maaltijd
    – een korte meditatiesessie.

  6. sinds ik lesgeef: geen last meer van. dipjes zijn geen optie als je voor een klas staat te praten.

Reacties zijn gesloten.