vakantiedag

Om een of andere reden was het werk vandaag gesloten. Gelukkig wist ik dat op voorhand (lees: gisteren) zodat ik vanochtend niet om zes uur uit mijn nest werd weggebiept, maar ik tot negen uur kon blijven soezen. “Papa,” kwam Henri op dat uur de kamer binnen, “ik weet dat ik een uurtje te vroeg ben, maar negen uur is toch wel lang genoeg hé, om uit te slapen?” (Ik was helemaal vergeten dat ik hem bezworen had niet voor tien uur naar beneden te komen.)

Ontbeten, een voormiddag voor Het Project gewerkt (en een addendum voor een eigen project), en de stad in getrokken.

Begonnen met lunch (het was onderhand na enen) op het terras van de Backstage (Henri had zin in Italiaan, terwijl ik eerder voor een steak te vinden was, maar goed), de fnac binnengesprongen (niks gekocht vanzelfsprekend), naar Fotoshop gertokken om vier negatieven te laten inscannen (mag ze morgen afhalen), een ijsje gehaald in de Korte Dagsteeg, voor de Minard in de zon gezeten terwijl Henri zijn ijsje opat (op het terras zelf van de Marimain was geen plaats meer), in Betty Boop twee strips gekocht, en in de Bilbo twee cds (stukken goedkoper dan in de fnac), en langs het Citadelpark naar huis. Totale duur van het parcours: iets meer dan vier uur.

En straks naar Dez Mona, zoals men heeft aangekondigd, met deze meneer. Ik zou beter de batterij van mijn fototoestel opladen.

Een gedachte over “vakantiedag”

  1. De Bilbo in Leuven is het afgelopen jaar verhuisd en is letterlijk om het hoekje van de FNAC komen te liggen (van Hooverplein naar Ladeuzeplein). Nu komt er nog meer volk binnen. En da’s niet moeilijk als je ziet hoe laag de prijzen in vergelijking zijn. Ik koop al sinds mijn studententijd bijna alles in de Bilbo.

Reageren niet meer mogelijk.