dagboekonderzoek

Sinds donderdag (of was het woensdag) doe ik mee aan een dagboekonderzoek van Insites, een Gents e-research & consulting bedrijf. Hun website is geheel in het Engels opgesteld, waarschijnlijk vanuit de gedachte dat ze globaal werken, ofwel louter omdat het marketeers zijn, en dat hun lingo nu eenmaal Engels is. Stel u voor dat ze hun holle frasen in het Nederlands zouden neerpennen, want dan werden ze te gemakkelijk doorprikt.

Maar dat doet hier niet echt ter zake. Want ik probeer wel degelijk mee te doen met die dingen, deels ook omdat ik een van de eersten ben die bij marktonderzoeken luidkeels verkondingen: “Een enquête? Mij hebben ze niets gevraagd hoor!”

Het dagboekonderzoek stelt vragen rond de mobiliteitsbehoeften van de Vlaming, meer bepaald de winkelverplaatsingen in een tijdspanne van een week. Waarbij ik het zelf ook interessant vind om eens bij te houden hoe het nu met mijn koopgedrag zit in een typische week.

Alleen vind ik het tijdstip nogal ongelukkig gekozen. Van de 52 weken die een jaar telt, is Insites er in geslaagd één van de meest a-typische weken te selecteren voor hun dagboekonderzoek. Vandaag mag dan wel een zaterdag zijn, het is tevens een feestdag, waardoor alle winkels gesloten zijn (zo vermoed ik toch, en ik heb alvast geen zin om mijn huis uit te komen met grote kans voor gesloten winkeldeuren te staan). En laat het nu net de zaterdag zijn waarop wij –en ik vermoed een verschrikkelijk groot deel van de bevolking– de meeste winkelverplaatsingen doen.

Wat weer maar eens aantoont hoe representatief dergelijke onderzoeken kunnen zijn.

7 gedachtes over “dagboekonderzoek”

  1. Ik stond gisteren om 19.30 aan de voordeur van ‘onzer aller buurt Delhaize’. On-ge-loof-lijk! Het was alsof De Groote Oorlog opnieuw ging losbarsten. Rijen aan de kassa’s tot achteraan de winkel. Ik stond voor de draaideur en het eerste wat ik dacht was: “Zotten! Het Guislain is leeggelopen en zelfs daar hebben ze zoveel volk niet, dus is het z

  2. Ik ga dus nooit naar die GB. Moest ik meegedaan hebben aan die survey van Insites dan zouden ze helemaal tureluurs worden van mijn aankoopprofiel. Zever dus. In diepvriespakjes.

  3. insites heeft via een enquete ook de skynetbloggers “gescreend” ben benieuwd naar de binnekrot te publiceren resultaten

  4. Ik was een van die verwarde mensen die op zaterdag (duidelijk met nog een stevige portie slaap in mijn hoofd) richting stad trok om tot de vaststelling te komen dat alle winkels gesloten waren! Ben dan maar te voet terug naar huis gestapt om eens uit te waaien en wakker te worden 🙂

  5. Vrijdag ook zoals alle andere zotten staan aanschuiven aan de kassa van de Delhaize. Wel met zo een selfscanning-dinges om dan natuurlijk aan de kassa net achter iemand te staan die controle heeft en een bomvolle kar mag leegmaken. Maar onze 15 maanden oude dochter heeft de rest van de rij wachten compleet gecharmeerd, dus die vonden dat plots niet zo erg meer.
    En dan hebben we zaterdag geconstateerd dat er twee Spar-winkels in onze buurt open waren (

Reacties zijn gesloten.