bedeling

Gisteren was er opnieuw een samenscholing in Noord. Even dacht ik dat er iets was gebeurd in de metro –het knelpunt bevond zich aan de ingang naar het Brusselse openbaar vervoer. Maar toen ik ter plekke kwam, notitieboek net niet in de hand om achteraf over de gebeurtenis te kunnen berichten, zag ik dat de bron van het oponthoud zich links van die ingang bevond. En voor ik goed en wel besefte, kreeg ook ik de nieuwe Cruesli 4 noten in mijn handen gedrukt.

(Al is dat niet geheel naar waarheid. Ik diende minstens twee studenten en drie weerloze vrouwen uit mijn baan weg te drukken –en één daarvan herhaaldelijke keren een elleboogstoot toe te dienen voor ze wilde wijken– alvorens ik een doos uit de handen van de bedelers kon wegrukken.)

Altruïstisch als ik ben, heb ik het doosje mooi weggestopt, en er ’s avonds Henri mee verblijd –die het prompt met zijn moeder heeft gedeeld na het avondmaal. Mijn karma zat duidelijk mee, want toen ik vanochtend op het Sint-Pietersstation aankwam, werd ook daar hetzelfde product uitgedeeld –dat prompt terug in de tas verdween voor Henri. (Hier geen samenscholing evenwel.)

4 gedachtes over “bedeling”

  1. ik heb het in centraal twee dagen geleden gekregen en vanochten dook in gent-sint-pieters

    ik at vroeger altjid die quaker uit denaldi zo emt chocoladestukjes erbij

  2. Grappig, binnen in de hal zaten ze er voor te drummen en te vechten (dus jij zat daar ook tussen?) en daar ben ik met een wijde boog omheen gelopen. Deze keer had ik geluk. Aan de uitgang stonden ze ook en daar was het niet aanschuiven/vechten.

  3. Tja, ik heb ook zo een doosje meegegrabbeld, amaai daar zitten veel calorietjes in!!!
    Ik ben een vrouw hee… ik let op de kilocalorie

Reacties zijn gesloten.