motorkledij III

Warm! Niet uit te houden gewoon. Op de autostrade gaat het nog net, al heeft de motor niet echt de kans om af te koelen. Op het trage stuk tussen Groot-Bijgaarden en Affligem zit je gewoon te koken. De motor komt dan zodanig warm, en de hitte kan niet door de rijwind worden afgevoerd, maar stijgt langs je benen op.

Als je dan nog zo zot ben om naar Lubbeek te rijden (bij Leuven), waar je maar vijftig mag (en waar de flitspalen je motiveren om die snelheid aan te houden), dan kan ik je verzekeren dat het niet langer aangenaam rijden is. Laat staan dat je voor een rood licht moet stoppen.

Maar goed, aan de Diestsesteenweg in Lubbeek is MS Racing gelegen (geen website). Het was heerlijk fris in de winkel. Er is een grote keuze aan kleding, laarzen en handschoenen (niet op de helmen gelet). Aangezien ik voor de Alpinestars kwam heb ik ook al niet echt gelet op de kledingsmerken die ze in huis hadden, maar de winkel was ruim, en er was duidelijk een grote voorraad.

De S-MX Plus was in voorraad, in mijn maat, en in 1 van de twee kleuren die ik op het oog had. Ik heb ze aan gehad, heb me er zelfs mee op de motor gezet, maar ik was niet voor de volle 100% overtuigd (en aan die prijs was dat wel een voorwaarde voor aankoop). Ze zijn zeer comfortabel, maar ze voelden mij iets te lomp aan. Al ben ik er van overtuigd aan het raken dat dit een verkeerde impressie was.

Maar goed. Niet gekocht dus. Morgen proberen we nog eens RAD in Willebroek om te zien of ze er de Sidi’s hebben die in Drongen niet op voorraad waren (niet de piepende Vertebra’s).

MS Racing lijkt een uitstekende zaak. De meneer die mij hielp was heel vriendelijk en heel geduldig, en liet mij de laarzen ook op de motor proberen. Mensen uit het Leuvense hebben alvast een prima adres voor hun motorkleding.