crash

Vrijdag was doomsday op het werk. Na zes maanden van waarschuwingen allerlei, heeft (had) mijn harddisk eindelijk finaal de geest gegeven.

Gedurende die zes maand heb ik zowat elke week gewaarschuwd dat er een probleem was, en ten lange leste had ik een tweede harddisk gekregen, voor backups, in de afwachting het systeem over te zetten naar een nieuwe.

Gedurende die zes maand duurde het telkens een kwartier voor de computer opgestart was, omdat hij telkens een disk check moest runnen want er waren bad sectors etc.

Gedurende die zes maand duurde het bijna even lang om te computer af te zetten, en kreeg ik steeds foutmeldingen, want het geheugen/de cache kon niet worden weggeschreven. Met de disk check de volgende ochtend als gevolg.

Gedurende die zes maand verdwenen bestanden zomaar van de harddisk, naarmate er meer en meer disk errors optraden.

Eindelijk is hij gecrashed. Ik heb nog net de drive kunnen ghosten.

Nieuwe harddisk erin, en de ghost image er terug op, zo zou je denken. Edoch, de oude drive was zo verziekt, dat de boot sector om zeep was, en de image was wel mooi gerestored, maar de computer wou niet booten.

Dus alles maar opnieuw installeren. De ganse vrijdag mee bezig geweest, én de ganse maandag. Van elk stadium een ghost image gemaakt en gelukkig alle data kunnen recupereren (elke dag worden er automatisch backups genomen naar mijn tweede harddisk). Ik bezit nu een ghost image van win2k, eentje van win2k + office en eentje van win2k + office + internet poespas (mysql, php, apache, macromedia studio mx etc).

En vandaag kan ik terug beginnen werken.