toeval

In Studio Zes, één van de boeken uit de crime reeks van DM vorig jaar, luistert het hoofdpersonnage, Annika, naar Jim Steinman. Hij wordt beschreven als de man verantwoordelijk voor de belangrijkste hits van Meat Loaf, een gegeven waarbij ik verder niet bleef stilstaan.

Gisteren was ik evenwel op zoek naar meer informatie over Wagner, en meer bepaald Das Rheingold, voor een mogelijke bespreking van de opvoering in de Vlaamse Opera, dinsdag. En wie staat er bovenaan het lijstje see also? Juist, de uitvinder van de Wagnerian Rock, Jim Steinman. En wat zie ik onderaan Steinmans pagina bij see also? Fire Inc.

Fire Inc. was a Wagnerian rock band that released two songs for the rock & roll film Streets of Fire in 1984. The two songs never had any real commercial success. In 1989 Jim Steinman put together another group called Pandora’s Box in which he included many of the members from Fire Inc. Below follow the two only songs by this band:

Laat mij u vertellen, in 1984 (of waarschijnlijk was het reeds ’85 wanneer het hier in de cinema te zien was) had ik veel gehad aan dat internet. Heelder platenwinkels heb ik afgelopen op zoek naar meer informatie over die rare groep, Fire Inc. En niemand die mij kon helpen. En nu blijkt dat ik toen zelf alle nummers van die groep reeds op plaat had (de soundtrack van Streets of Fire; ik heb de film sindsdien niet meer gezien). Ongehoord.

Een gedachte over “toeval”

Reacties zijn gesloten.