van interview

Na een interview met een meneer van Netwerk, een tijdje geleden (u leest het artikel hier of bij de andere betrokkenen wanneer het zover is), had ik vanochtend een interview met Valérie.

Valérie is studente communicatiewetenschappen aan de VUB, die voor haar thesis Het Project onder de loupe neemt. Ze houdt ons al een paar maanden nauwkeurig in de gaten, en tijdens onze jongste vergadering hadden we het genoegen haar ook IRL te ontmoeten.

Het interview werd afgenomen via MSN, wat voor mij meteen de langste chat ever betekende (een dik uur) –IRC in de eerste helft van de jaren 90 niet meegerekend (dágen zat ik toen aan de terminals van de RUG gekluisterd). Zeer pertinente vragen, en ik ben benieuwd hoe dat allemaal verwerkt wordt. Het viel mij op dat ik tijdens de chat er soms rap-rap mijn eigen weblog op nasloeg om een aantal antwoorden te vinden. Handig, zo’n weblog.

(Valérie zoekt nog mensen die hun mening over Gentblogt willen geven. Het vraagt amper een uurtje van uw tijd.)

Het is, denk ik, van mijn drie jaar (of zo) geleden dat ik nog eens (een) deel(tje) heb uitgemaakt van een thesis. Dat was toen iets over spraakontwikkeling bij kinderen; ik heb die gedrukte thesis nog steeds thuis in de boekenkast. En tiens, eigenaardig genoeg heb ik later zelf ook taalkunde gestudeerd aan de(zelfde) universiteit.