jazz-suggesties

Het wordt een drukke jazz-week in Gent. Zo druk dat ik u niet eens zal lastig vallen met wat u de laatste twee weken hebt gemist –zoals het schitterende, maar voor het Opatuur-publiek ietwat confronterende optreden van Erwin Vann en Jozef Dumoulin.

Zondag 19 maart: vanavond kan u bij Opatuur naar Arnozza. Zegt u niks? Arnozza is het trio van Arne Van Coillie (piano), Carlo Nardozza (trompet) en Flor Van Leugenhaeghe (contrabas). Nog steeds niets? Laat ik er Carlo Nardozza even uitlichten: het Carlo Nardozza Quintet is de winnaar van Jong Jazz Talent in Gent, editie 2005, en opent op 13 juli het Blue Note Records Festival als voorprogramma van Diana Reeves (die recent de soundtrack voor Good Night, and Good Luck heeft ingezongen). Ze spelen vanavond om 20u intieme bebop (want zonder drummer), eigen werk en de wat minder bekende standards.

Dinsdag 21 maart (morgen mag u even uitblazen): Andy Ceclerck & Kari Antilla Group in de Hot Club de Gand. Saxofonist Andy Declerck, Finse gitarist Kari Antilla, Wim Ramon (van Vaya Con Dios, Neeka) op bas, en Toon Vandionant op drums. Het wordt een klasse-optreden. Het is er klein, in de Hot Club de Gand, u zit er bijna bij de muzikanten op schoot, dus vertel het beter niet voort. Dinsdag, om 22u.

Woensdag 22 maart: hoogtepunt van de week wordt ongetwijfeld het optreden van Robin Verheyen met het Narcissus Quartet in de Vooruit. Gedoodverfd als het jaar van de laatste kans om Robin nog aan het werk te zien (voor hij naar New York verdwijnt), is dit een optreden om niet te missen! Ze hebben net hun debuut CD uit (meer daarover later), met het doorgedreven saxofoonwerk dat we van Verheyen onderhand gewoon worden. Laatst nog met Harmen Fraanje in Opatuur, woensdag om 20u in de Balzaal van de Vooruit. Aanrader!

Donderdag 23 maart blijven we nog even in de Vooruit, want dan wordt immers de nieuw CD van Briskey voorgesteld. Geen jazz voor de puristen, maar een moderne nu-jazz met funky invloeden en dansbare ritmes. Nog een CD voorstelling overigens, want Briskey’s nieuwe ligt nu in de winkels (op de website van de Vooruit kan u hem nog winnen –als u vandaag nog meedoet tenminste). Donderdag om 20u, alweer in de Balzaal van de Vooruit.

(Deze entry is ook terug te vinden op Gentblogt)

2 gedachtes over “jazz-suggesties”

Reacties zijn gesloten.