GA! (en kom niet terug)

Tech talk! Ik heb Google Analytics (GA) eruit gekieperd. Het duurt oneindig lang voor de pagina wil opladen, en dat komt enkel doordat het zolang duurt eer GA een time out geeft. GA moet bovendien helemaal in het begin van de pagina staan, waardoor de inhoud van de pagina pas getoond wordt nadat de wachttijd voor GA is afgelopen. Dus, nee, bedankt.

Bovendien heb ik het in geen twee maanden gebruikt en ben ik eigenlijk zeer tevreden van AWStats. (Ah, ik zie net dat er een nieuwe versie uitgekomen is in december.) Exit GA.

4 gedachtes over “GA! (en kom niet terug)”

 1. Heel toevallig heb ik me gisteren aangemeld bij GA. Vandaag had ik dus niet veel tijd nodig om te achterhalen waarom mijn homepage niet meer laadde. Ik heb de code nu achter de tag geplaatst. Geen vertraging meer.

  Opvallend veel sites die het niet meer doen trouwens. Straf!

  Tussen haakjes: het is niet veel beter gesteld met Flickr de laatste dagen, want die banner laat ook wel enkele seconden op zich wachten. Ik ga vanavond eens een kijkje nemen naar http://www.phpflickr.com Daar zit een mogelijkheid in om beelden te cachen.

 2. Mja, bij mij werkt GA al een maand of 5 perfect, maar de laatste 2 dagen legt hij elke site die ik draai plat door zo traag te laden. Het zal enkele dagen zonder stats worden.

 3. Strange, maar erhm, Google zegt specifiek om de tracker code gans onderaan de pagina te plaatsen, net voor de body ‘sluit’ tag:

  “Copy and paste the code segment into the bottom of your content, immediately before the </body> tag of each page you are planning to track. If you use a common include or template, you can enter it there.”

  Ik heb geen idee waar mensen het halen dat die javascript code helemaal bovenaan moet staat :/.

Reacties zijn gesloten.