Hm. Ja, ik heb een beetje geprutst aan dit blog, vandaag. Op een of andere manier ben ik bij alwaysBETA (aß in ’t kort) terecht gekomen, alwaar ik mooie sparklines tegenkwam. Het bleek een WP plugin te zijn (SpartkStats) die een zekere Sean McBride had gemaakt voor de groupblog aß. De SparkStats staan rechtsboven op de indexpagina van deze site (vermeld ik er even bij voor de RSS lezers), en geven het aantal posten (de hoogte van de lijnen) en het aantal commentaren (de kleurintensiteit van de lijnen) weer gedurende de laatste dertig dagen.
Bij aß hadden ze ook nog de Extended Tags (ET) plugin, die kan gebruikt worden als een uitbreiding bij Ultimate Tag Warrior (UTW) –dat hier sinds kort ook in versie 3.0 draait. ET kan indien gewenst onzichtbaar in de metadata gebruikt worden, waardoor wel de zoekmachines de tags opnemen, maar die tags noch de tag cloud, noch de posten onoverzichtelijk maken (men gaat plots wel een heleboel tags gebruiken).
UTW op deze blog kan je gebruiken via de ‘local tags‘ en ‘technorati tags‘ onderaan elke post, waarbij je bij het aanklikken van een ‘local tag‘ op deze site blijft, en bij een ‘technorati tag‘… naar technorati gestuurd wordt. En er is meteen ook een tag cloud voorhanden. Ik werk later nog wel verder aan een ‘related (tag) entries‘ toepassing. (Wat ben je met gegevens als je ze niet kan vinden.) Je kan in UTW ook synoniemen definiëren, zoals wordpress en wp, zodat je niet telkens beide tags dient in te geven.
Meteen op nog een stuk of wat andere plugins gestoten, waaronder Search Excerpt (SE) en the_excerpt Reloaded (teR). SE zorgt ervoor dat in de zoekresultaten het stuk van de post wordt getoond waarin het woord voorkomt waarop werd gezocht –en het meteen ook aanduidt– terwijl teR je toelaat een hele reeks bewerkingen uit te voeren met het excerpt van je post (bvb hoeveel woorden worden getoond, hoe moet het geformateerd worden, e.d.).
Wat SE juist doet, kan u bekijken wanneer u het zoekveld gebruikt (bvb. standaard), en teR ziet u aan het werk in de archieven (bvb. verhaaltjes).
(Als u hetzelfde probeert en u geraakt er niet aan uit, slaak dan gerust een gil in de commentaar.)
Kan je ook wat meer info geven over de manier waarop je de archievenpagina hebt opgebouwd? Is dit een adaptatie van de archives.php file met de code van teR ingeplugd? Of hoe kom je aan de combinatie van thematische ingangen met historische? Alvast bedankt voor de feedback 😉