zoethoudertjes

Zaterdag zijn we naar de kermis gegaan. Voor de laatste keer, want zondag werd ze afgebroken. Maar zaterdag hadden we dus afgesproken met Nicolleke, en dat was een hoogtepunt waar henri lang naar had uitgekeken.

En hou per se in een spookkasteel. Nu stonden er twee dergelijke gedrochten op de kermis. Het eerste, opvallendste, vlak bij de Blandijn, is uitgesmeerd over twee-drie verdiepingen, en presenteerde zich exact als het heerlijke onding uit mijn jeugd. Gezien een aantal vervaarlijke gadgets nogal prominent uitgestald waren aan de in- en uitgang was het niet al te moeilijk henri te vertellen dat je toch echt wel minstens zeven moest zijn om daar binnen te mogen.
Het andere, meer obscure kasteel –dat meer weg had van een dungeon– stond in een van de zijgangen, ruggelings aan de archeologische site. Gelukkig geflankeerd door een attractie met kleine wagentjes (locomotiefjes ?) die zich langs een soortement monorail in rondjes draaiden.

Eendjes vissen natuurlijk. Al was henri zodanig enthousiast over bepaalde exemplaren dat hij zich als een ware jager –letterlijk– op zijn prooi stortte. In het water waarin de eendje ‘rondzwommen’. Kletsnat dus.

In de categorie het meeste geld kwijt op een zo kort mogelijke tijd: stel u voor, een arena, in het midden een cavia in een kooi, op de randen van de arena een zuilengalerij, met nummertjes boven de poortjes. Kaartjes met daarop nummertjes, telkens 16 nummers per kaart. 3 EUR voor 1 kaart, 5 EUR voor twee. De grootouders dol-enhousiast in totaal 3 kaartjes gekocht, in totaal 8 EUR. Kooitje gaat omhoog, cavia loopt onder een poortje door, spelletje gedaan, geen van onze 48 nummertjes was het nummertje van het poortje waardoor de cavia was gelopen. En dit alles duurde letterlijk nog geen minuut. 8 EUR kwijt op een minuut. Nice.

Maar dan waren er nog de grote-mensen attracties, waarop tessa mij desperately wou meekrijgen (to no avail). Gelukkig was er telkens Nicolleke om mijn plaats in te nemen. Pfew 🙂

(Daarna gaan aperitieven op ’t appartementje van Nicolleke. Die overigens schitterend woont met een prachtig zicht over het citadelpark. Wow.)