boeken 200601

0 te vermijden / * slecht, maar leesbaar / ** goed / *** zeer goed / **** fantastisch

 1. Tripwire / Lee Child / 1999 / **
  All American Hero, all American trash. Geslaagde ontspanningslectuur.
 2. Land in zicht / Thomas Siffer / 2005 / ***
  Ik geef toe, ik heb het boek niet gelezen. Hooguit heb ik er wat in gebladerd en bepaalde passages eruit geplukt. Meer hoefde ook niet want gedurende zo’n drie jaar heb ik trouw het verslag van Thomas en Els en Luna (na al die tijd mag ik hen wel met hun voornaam aanspreken) gevolgd. Soms was het gewoon leuk om lezen, soms was het buitengewoon spannend, maar nergens ging het vervelen. De site is nu off-line, en dat vind ik eigenlijk wel jammer, want ik denk niet dat het iemand zou verhinderd hebben het boek te kopen. In elk geval, nog geen 20 EUR voor drie jaar boeiende lectuur vond ik een koopje. Wie van reisverhalen houdt, hoeft niet te twijfelen.
 3. Reus / Annelies Verbeke / 2006 / *(*)
  Zucht. Het debuut was beter. (Mag ik er nu over zwijgen?) Het boek bestaat uit twee delen; deel 1 is zeer genietbaar, maar deel 2 ontspoort geheel. Het is het soort literatuur dat je verwacht van meisjes die pas hun studies Germaanse aan de universiteit hebben aangevangen, en voor wie plots een hele wereld van volwassenheid is opengegaan. De beschrijving van de complexiteit die zulks met zich meebrengt, en de emotionele ontwikkeling, is nog de meest positieve manier waarop je dit boek kan benaderen. Of laat het mij zo stellen: had Verbeke met dit boek gedebuteerd, dan had niemand van haar gehoord. De druk van het succes, overhyped, toedekken met de mantel der liefde, en al die andere clichés die ik zal nalaten te vermelden.
 4. Weerloos / Luc Deflo / 2005 / *(*)
  Pretentieloze ontspanning. Zie ook deze bespreking.
 5. Twee levens. Een kerstnovelle / Stefan Brijs / 2001 / ***
  116 pagina’s, die dankzij de wel erg dunne bladspiegel en dubbele interlinie gemakkelijk tot 40 normale pagina’s kunnen gecomprimeerd worden. Ik ben er nog niet uit in hoeverre het eerste leven belangrijk was voor de appreciatie van het tweede, maar van het tweede verhaal kreeg ik alvast kippenvel (en dan bedoel ik dat niet op een angstwekkende manier). Zeker geen miskoop.

(boeken vorige maand)

2 gedachtes over “boeken 200601”

 1. ik ben begonnen in Reus en ik vond het goed tot nu toe. Ik voel nu heel erg de neiging om niet verder te lezen. dan blijft het goed…

Reacties zijn gesloten.