ontsnapt

in de wedren naar de juiste cadeautjes (we hebben er vandaag een heleboel gevonden), ben ik aan de volgende twee zaken op het nippertje ontsnapt:

1. Een Xbox: niet de nieuwe 360, maar de illustere voorganger. Al werd er ook aan een PS2 getwijfeld. Er werd door Henri om gevraagd, en door Tessa op aangedrongen; eerstvernoemde had in de fnac op de 360 Call of Duty 2 ‘gespeeld’ (lees: bekeken), laatstvernoemde zag de aanschaf vooral de motorische ontwikkeling (waar heb ik dat argument nog gehoord) van de eerstvernoemde ten goede komen.

149 EUR voor de Xbox + twee spelletjes (James Bond-dingen, die los voor 50+ EUR verkocht werden); 179 EUR voor de PSP + het King Kong spel. De Xbox 360 zal 299 of 399 EUR kosten (naar gelang het pakket); wordt verwacht in januari (was uitverkocht).

2. Een compact digitaal fototoestel: ik ben aan uitbreiding toe. De D70 is soms gewoon te groot om overal mee naar toe te nemen (zelfs met de prime 50mm erop). Ik word al een tijdje ‘in mijn gat gebeten’ door de Panasonic reeks met Leica lenzen (de Lumix), maar tot nog toe waren de toestellen minstens even groot als de D70 met voornoemde configuratie. In de fnac had ik reeds de Leica D-Lux 2 opgemerkt of de identieke maar zonder Leica logo en dus 100 EUR goedkopere versie van Panasonic (de Lumix DMC-LX1), en in Media markt ging nog eens goed 50 EUR van die prijs af. (De twee jaar oude Digilux 2 is ondertussen ook aan ledenprijs verkrijgbaar in de fnac; 699 EUR vs de initiële 1500+ prijs)

In beide gevallen leek het mij (en bij uitbreiding ons) echter (gelukkig) budgettair niet opportuun om tot aankoop over te gaan. Wat niet wil zeggen dat de wederhelft geen gelijk heeft: Henri begint meer en meer interesse te vertonen in computerspelletjes (al lijkt Call of Duty nu niet meteen geschikt), maar de boot nog even afhouden lijkt mij niet onaangewezen.