het voordelige krantenabonnement

We hebben nu sedert een tweetal maanden een abonnement op de papieren versie van DS. Een uitloper van het Blue Note festival, waar we via-via (nee, niet GB) een avondje in de VIP-afdeling hebben mogen doorbrengen, en waardoor ons als proefaanbod een maand gratis DS werd aangeboden.

Na die maand werden we gecontacteerd door een vriendelijke juffrouw van de abonnementendienst, die ons verder een abonnement aan dumpingsvoorwaarden aanbood (abonnementsprijs voor drie maanden + drie maanden gratis –ja graag, dankuwel).

In de twee maand dat dit abonnement nu loopt, hebben wij al minstens vijf keer de krant gemist. Of er is staking, of er scheelt iets met de drukpers, of er schort iets aan de distributie. Let wel, telkenmale is de krant wél te koop in de krantenwinkel, alleen, ze wordt niet thuisbezorgd. Een belletje naar de abonnementenservice, en het abonnement wordt zonder veel omhaal met een dag verlengd. (Ondertussen zitten er ook wel al twee weekendkranten bij, die duurder zijn dan de gewone krant, maar bon.)

In elk geval, als het zo blijft duren, mag de juffrouw binnen een viertal maanden nog zo vriendelijk zijn, de krant zal in tussentijd toch foutloos moeten worden bezorgd, willen wij nog ons abonnement verlengen. (Of ze zou opnieuw een minstens even sterk aanbod moeten hebben.)

7 gedachtes over “het voordelige krantenabonnement”

 1. De discussie is hij bij ons eindelijk afgehandeld. Het eerste probleem kenden wij ook, maar dan zijn er ook nog de dagen dat we op weekend zijn of dat het er gewoon niet van komt om de krant te kopen. Wij kunnen overigens niet kiezen tussen De Morgen en De Standaard, en als het sportseizoen er helemaal is (lees : wielrennen), dan wil het vriendje Het Nieuwsblad.
  Volgens onze berekening is zo’n aanbod 2 maand gratis, 4 betalen wel interessant, maar op lange termijn komt zo’n abonnement op 1/4 goedkoper, wat bij ons nog altijd duurder uitkwam dan gewoon de krant te halen (vrije keuze !), aangezien we ze niet alle dagen kunnen lezen. (Vakantie/Geen tijd).
  Wij kunnen zowel aan De Morgen online als aan De Standaard, dus die hebben we netjes wel altijd. (En overigens gratis via een regeling met het werk)

 2. De bedeling in Gent is blijkbaar een algemeen probleem. Vandaag heb ik dan ook een briefje en drie krantencheques ontvangen van de Standaard, voor als het nog eens gebeurt.

 3. Soortgelijk probleem in Brussel met De Tijd; wordt soms ook niet geleverd, of als het geleverd wordt, dan zonder speciale bijlgen (oa vorige week zonder de fotospecial “Dit was 2005”.. dan inderdaad liever zonder abonnement, en enkel kopen als je tijd hebt om te lezen, mét alle extra bijlagen …

 4. Geachte,

  ik vernam dat jullie kortingen geven voor het abonnement op De Standaard voor gepensioneerden.

  Is dit zo?

  Mag ik wat uitleg?

  Graag had ik ook het artikel ontvangen over
  Mieke Ulens tijdens het groot verrlof gepubliceerd.

  Is dat mogelijk?

  Vriendelijke groeten,

  Mevrouw Hedwig Persyn

 5. inderdaad ik heb een weekend abonnement op de standaard sedert een 4 tal weken op deze 4 weken heb ik al een drietal keer de krant niet ontvangen van de standaard.
  het is wel al iedere keer verlengd met een dag maar daar heb ik geen abonnement voor genomen.
  ik denk dat ik tweemaal zal nadenken om mijn abonnement te verlengen.
  groeten freddy

Reacties zijn gesloten.