rions peu, mais rions bien

Een langgerekte geeuw ontsnapte mij bij het lezen van dit schotschrift: Not hungry at all.

Een schotschrift, want het schrijfsel van Dominiek steekt al van bij het begin vol onwaarheden. Fact checking is een mooie deugd, waaraan de auteur zich alvast niet heeft gewaagd.

Steven vertaalde bovenstaand statement naar de volgende one-liner :

Geen techneutenbabbel (al werd er de vorige keer ijverig over fototoestellen gepraat), geen politiek, media-watching, of belangengroepvertegenwoordiging. U hoeft zich dan ook niet aan een lezing te verwachten, noch een consortium, powerpoint presentatie of het Engels als werktaal.

Uw citaat is wel goed, Dominiek, maar mijn naam is niet Steven, maar Bruno. Het staat bovenaan elke pagina van deze site vermeld.

Het gebeuren, waarnaar u verwijst, en waarop u niet aanwezig was maar desondanks uw mening over ventileert als had u het zelf meegemaakt, was geen blog-rib-etentje; de vorige rib-sessie vond net geen jaar geleden plaats. Het evenement waar u naar refereert is het blog dinner Gent (google voor meer info), en had plaats in het Fonduehuis op de Vrijdagsmarkt. Ik weet het, want ik was erbij. Ik heb er Tanguy Veys, de man wiens rechten u verdedigt, maar wiens naam u niet durft uit te spreken, gezien maar niet gesproken, net zoals een hoop andere mensen. Het incident, waarover u bericht, was niet meer dan een storm in een glas water. Het incident, dat u nu probeert uit te lokken, is dat ook.

De profilering van het nakende blogribben dinner wil op geen enkele manier mensen uitsluiten, noch de gespreksonderwerpen van de avond in thematische banen leiden. Hooguit wilden de organisatoren beklemtonen dat deze avond niet om commerciële networking draait of mediageilheid (zal ik er een tekeningetje bij maken?).

U had mij nochtans correct geciteerd, maar, net zoals u blijkbaar moeite had met de correcte identificatie van uw bron, eigent u zich een onthutsende dichterlijke vrijheid toe bij uw interpretatie. Ik citeer even mijzelf:

De plaats van het gebeuren is alweer Gent, en er wordt gemikt op een zo breed mogelijk publiek van wat gemelijk wordt genoemd ‘life bloggers‘. Geen techneutenbabbel (al werd er de vorige keer ijverig over fototoestellen gepraat), geen politiek, media-watching, of belangengroepvertegenwoordiging. U hoeft zich dan ook niet aan een lezing te verwachten, noch een consortium, powerpoint presentatie of het Engels als werktaal.

Wat u interpreteert als:

Dus als ik het goed begrijp zijn enkel lifeloggers welkom en mag er enkel over datzelfde life gebabbeld worden ook.

Leg mij dat eens uit.

Was ik een boosaardig man, ik zou zeggen f.ck you, maar ik hou het bij dit: kom gewoon af, en laat er ons een gezellige avond van maken. Maar laat Godwin liever thuis. Hij scoort maar laag op de argumentatieladder.

8 gedachtes over “rions peu, mais rions bien”

  1. U mag me anders ook eens lekker in de k*nt n**ken liefste Bruno, omdat U het waard bent. Steeds de Uwe, Huug.

  2. Zonder iemand gelijk te geven en zelfs zonder dat ik weet waarover ik spreek, ik ben nl. nog nooit aanwezig geweest op een blogdinner, zou ik toch even willen reageren. Ik vind het een tof initiatief, zo’n blogdinner, en hoewel ik onder de categorie “een zeer breed publiek van life bloggers” val, is de drempel voor mij toch vrij hoog om hierop in te gaan. Dit komt simpelweg omdat duidelijk blijkt dat er een groep bloggers is die elkaar ook in real life al zeer goed kent. En als je weet dat je naar een dinner gaat waar niemand elkaar echt kent, dan is het niet zo erg om gewoon ergens bij te schuiven. Maar als je weet dat jij daar als quasi enige newbee zal zitten…
    Zoiets is onvermijdelijk, en dit is geen aanval.
    Maar dat sommige mensen niet meteen durven komen, is dus echt wel normaal.

  3. @babsie.

    Ik ken zelf inderdaad een hoop van de mensen die aanwezig zullen zijn. Maar ik heb ze (behalve eentje dan, die bij me op school zat in het middelbaar) allemaal leren kennen via het blog-gebeuren: GentBlogt en de blogribben van vorig jaar. Die trouwens bijzonder plezant waren. Kom dus gerust af, het zijn helemaal niet zo’n rare mensen (een beetje wel, maar het went heel snel)…

Reacties zijn gesloten.