Uitgelezen, jg 3, afl. 3: ‘De Russen!’

Is het al december? Vanavond heeft in de Balzaal van de Vooruit de derde aflevering van de derde jaargang van Uitgelezen plaats, met als thema ‘De Russen!

U mag zich weer verwachten aan een totaalspektakel van muziek, woord en beeld, in goede banen geleid door Fien Sabbe. De vaste panelleden Anna Luyten en Jos Geysels krijgen het gezelschap van Arne Sierens, theatermaker (o.a. DAS Theater), en Maja Wolny, drijvende kracht achter Post Viadrina (het cultuurhuis voor Oost-Europa in de Kortrijksepoortstraat). Ze bespreken de boeken van Vladimir Makanin (Underground), Dmitri Bakin (Redenen om te leven) en Victoria Platova (Doopvont van de duivel), en geven –na een korte pauze– nog enkele leestips toe.

Tijdens de pauze kunt u overigens genieten van de cartoons van ZAK en de beelden van DM-fotograaf Gert Jochems; Bent Van Looy (Das Pop) is DJ en tevens de Herlezer van dienst –al blijft het onderwerp nog even geheim. (De vorige ‘Herlezing’ kan u overigens nog steeds on-line beluisteren.)

Er zijn (zoals steeds) weer boeken te winnen, en een en ander wordt opgeluisterd met live muziek van het Russische trio Zolotoj Pljus. Met al die Russen kan het bovendien moeilijk anders, of deze Uitgelezen fungeert meteen als afsluiter van het Russische geïnspireerde Progress festival. Gaat dat zien!

Uitgelezen, met als thema “De Russen!”, vanavond, 6 december om 20u in de Balzaal van de Vooruit. Toegang gratis!

(Deze entry is ook terug te vinden op gent.blogt Helaas kan ik er zelf niet bij zijn, vanavond, al keek ik uit naar de performance van Bent Van Looy, die mij vorig seizoen heel positief wist te verrassen.)