gratis naar ‘Miss Montigny’

Maar liefst 600 Gentenaars kunnen gratis naar de film ‘Miss Montigny’ van Miel van Hoogenbempt. Het enige wat u daarvoor hoeft te doen is uw ticket afhalen, vanaf zaterdag 8 oktober in de Stadswinkel, Administratief Centrum op het Woodrow Wilsonplein. (Er worden maximum twee tickets per persoon meegegeven. Reserveren is niet mogelijk.)

Miss Montigny - movie still

Miss Montigny behoort tot de festival previews (buiten competitie), en is voorzien van Nederlandstalige ondertiteling.

Sandrine woont en werkt in Montignies-sur-Sambre. Overdag verkoopt ze kaas in de supermarkt en ‘s avonds doet ze enkele manicures om de eindjes aan elkaar te kunnen knopen. Sandrine droomt ervan om ooit haar eigen schoonheidssalon te openen. Op een dag schrijft ze zich in voor de plaatselijke missverkiezing, in de hoop dat ze, als ze wint, makkelijker een lening van de bank zal krijgen voor haar schoonheidssalon. Tijdens de preselectie ziet Sandrine toevallig haar vader samen met de moeder van haar beste vriendin Gianna. Hoewel ze geschokt is, durft ze niets te zeggen aan haar moeder, die ongelooflijk blij is met haar preselectie. Drie maanden voor de verkiezing wordt Sandrine echter gediskwalificeerd omdat ze bij de inschrijving gelogen heeft. Totaal ontgoocheld beslist ze om in te trekken bij haar vriend Paolo in Brussel, en net op dat moment verneemt haar moeder de ontrouw van haar echtgenoot en de diskwalificatie van haar dochter…

(Zie ook de detailpagina in het programma op de festivalsite.)

Miss Montigny (2005), van Miel van Hoogenbemt met Sophie Quinton. Gratis te bekijken (voor wie tot de 600 gelukkigen behoort) op zaterdag 15 oktober om 10 uur ’s morgens, of betalend op 13/10 om 20u en op 15/10 om 14u30, telkens in Kinepolis (Decascoop), Ter Platen. De trailer kan u hier downloaden.

(Openingsuren Administratief Centrum: maandag – vrijdag 9 – 17 uur, woensdag tot 18 uur, zaterdag 9 – 11.30 uur.)

(Deze entry is ook terug te vinden op gent.blogt)

Een gedachte over “gratis naar ‘Miss Montigny’”

Reacties zijn gesloten.