boeken 200509

Zie ook vorige maand:

* te vermijden / ** genietbaar / *** onderhoudend / **** aanrader // ***** onmisbaar

Waarbij de vijf sterren slechts uitzonderlijk worden gegeven; de eigenlijke rating is dus een score van 1 tot 4.

 1. Voortvluchtig (Karin Alvtegen) ***
  Nummer 10 in de reeks ‘Spannende Boeken’ van DM (ik heb besloten ze in omgekeerde volgorde te lezen). Hoewel klassiek en weinig verrassend, leest dit boek als een Vlaamsch Filmpke van weleer. Degelijk en aangenaam.
 2. The Runes of the Earth (Stephen Donaldson) **
  Het begint goed, maar voor de rest is het vooral meer van ’t zelfde. Het kwam mij nogal ongeïnspireerd over.
 3. Een borrel met Barry (Christophe Vekeman) ****
  Eindelijk nog eens iemand die volzinnen durft schrijven. Heerlijk verhaal, met eenzelfde onwaarschijnlijke samenloop van omstandigheden die we van Paul Auster gewoon zijn (waren). In DM last ik nog: Een goede raad voor wie me wil complimenteren met mijn nieuwe roman: zeg dat je hem in één ruk hebt uitgelezen. Het betekent dat je plezier hebt gehad, dat mijn verhaal onderhoudend is, dat ik je heb geëntertained. Welnu, beste meneer Vekeman, ik heb uw boek in één ruk uitgelezen, en onderhoudend is wel het minste wat je ervan kan zeggen. Ik ga dra uw andere boeken bestellen.
 4. The Bourne Ultimatum (Robert Ludlum) ***+
  Ludlum is een verdomd goede schrijver. Ik heb met verschrikkelijk veel plezier de Bourne reeks verslonden, en dit boek zal zeker niet mijn laatste Ludlum geweest zijn. Nu twijfel ik wel of ik Eric Van Lustbaders The Bourne Legacy wel zou aanpakken. Iemand al iets van Van Lustbader gelezen?
 5. Een schitterend gebrek (Arthur Japin) **
  Pfff. Interessant gegeven, maar slecht uitgewerkt: de taal is verschrikkelijk Hollands, en zinnen werden kinderachtig kort gehouden. Valt misschien nog het beste te omschrijven als een stationsromannetje waaruit de porno werd geknipt. Of een epoqueroman, wat u verkiest. Geschikt voor een Librisprijs, maar daarmee is dan ook alles gezegd. (Al kan ik mij zeer goed indenken dat dit er bij bepaalde mensen zeer goed ingaat.)

Een gedachte over “boeken 200509”

 1. 45. Lustbader? Jawel, een en ander gelezen als ontluikend en bijgevolg verward adolescent met een overromantisch beeld van een mysterieus Japan (of Azie in het algemeen) dat nooit bestaan heeft. Ideale lectuur als je in dat soort faze zit, maar oninteressant voor een volwassen vent met gecultiveerder ideeen. Een hutsekluts van ninja’s en corporate america, gevaarlijke vrouwen en halfbakken mystiek… dat soort spul.

  Misschien deed de vertaling afbreuk aan ’s mans literaire capaciteiten en ik kan ook niet garanderen dat er tussen al die boeken niet eentje zit dat wat interessanter is. Maar anders: alleen aan beginnen als je hoofd zwaar in pulp-mode staat!

Reacties zijn gesloten.