[RAW] DxO (bis)

Vermits ik de keuze had om te blijven voortploeteren in allerlei RAW conversie programma’s, dan wel de VISA kaart nog eens uit te halen en te blijven genieten van een reeds met automatische instellingen zeer bevredigende resultaten opleverend programma, heb ik maar voor dat laatste gekozen. Niet in het minste omdat het programma zoveel meer doet dan enkel RAW conversie.

Vrijdag heb ik mij dus DxO Optics Pro v3.0 aangeschaft, met de modules voor de Nikkor AF-S VR 70-200 f/2.8G IF-ED en de Nikkor AF 50 f/1.8. Vrijdag, hoewel ik er pas sinds vandaag van gebruik kan maken. Dat komt o.a. omdat ik gisteren en vannacht niet thuis was, maar ook omdat de download vanaf de DxO server (in Zwitserland) verschrikkelijk traag is.

En traag is wel degelijk een adequate beschrijving. Eerst geprobeerd op mac, daarna op PC, maar telkens bleef de download hangen na zo’n 10 Mb (van de 30+). Zaterdagochtend heb ik het ding in gang gezet op zowel mac als PC, en toen ik vanochtend terugkwam, was het programma nog steeds niet gedownload. Sinds mijn 28.8 kb modem op win95 zo geen trage download meer meegemaakt.

In uiterste wanhoop dan maar naar een download accelerator gezocht, en de Speedbit Download Accelerator Plus (DAP) geïnstalleerd. Die het programma in nog geen 15 minuten op mijn harde schijf heeft gekregen. Nee het was geen toeval: via de browser ging het nog steeds even traag, en ook via DAP waren er problemen met de connectie: maar liefst 15 resumes waren er nodig (gebeurt gelukkig allemaal automatisch).

Niet te snel opgeven bij download problemen, en dat een download accelerator wel degelijk nuttig kan zijn, hebben we dan weer bijgeleerd.

Een gedachte over “[RAW] DxO (bis)”

  1. Ik word al moe als ik denk dat ik ooit eens aan het hele RAW ding moet beginnen. Hebben ze daar geen disketjes voor die je in je brein kan opladen, zoals in de matrix?

    Of een die hard cursus RAW, want als ik heel het net moet afschuimen…

Reacties zijn gesloten.