the good morrow

(Ofschoon het nu bijna middag is.) Een gezonde mix van dingen.

Bij Limerick konden ze mij dit weekend niet verder helpen in mijn zoektocht naar Ed van Eedens Liefste Litteken: niet langer beschikbaar (volgende week De Slegte proberen). Maar in mijn contentement de nieuwe Zorro toch te vinden ben ik vergeten vragen naar Dood van een soldaat (Johanna Spaey), dat ook al een tijdje op mijn verlangenlijstje staat. En nu blijkt ze toch niet de Gouden Strop te hebben gewonnen zeker?

Verder over leesvoer, zou ik meteen een verzoekje willen richten tot de treinreizigers. Wanneer u uw lievelingsvod hebt uitgelezen, neemt u dat het beste terug mee. Het excuus dat u de andere treinreizigers op lectuur wilt vergasten is een povere poging tot maskering van uw luiheid en egoïsme. De trein is geen afvalbak, en al evenmin een verdeelzuil van uw gratis Metro-krant. (Eigenaardig toch dat u, in al uw altruïsme, enkel de metro of de onpopulaire bijlagen van de krant achterlaat.)

En, ten slotte, over achterlaten gesproken, betrapte ik Henri deze ochtend op zijn potje, met een pijnlijke stoelgang. “Papa, dat scherp randje van die croissant, dat ik gisteren heb opgegeten?”

– Ja jongen?

“Dat is er nu aan ’t uitkomen denk ik.”

He’s a real comedian, that kid is.

(Met dank aan John Donne voor de titel –of aan een opleiding Germaanse, die af en toe toch wat vruchten afwerpt, al hangt dat dan weer af van uw perspectief.)

4 gedachtes over “the good morrow”

  1. dat de metro’s achterblijven op de trein stoort me niet echt. Ik moet geregeld de trein wat later nemen, meer naar de middag toe en dan zijn alle metro’s al uit de rekken. Ik ga dan steevast op zoek naar een plaatsje waar een metro ligt. Het geurt ook meer dan eens dat ik de metro dan doorgeef aan een medereiziger.

    Maar ik kan me wel voorstellen dat er mensen zijn die zich hieraan ergeren, om maar te zwijgen van het personeel dat elke avond de trein mag doorlopen…

  2. Lucky you.

    ik heb een paar weken geleden een extra exemplaar van “Liefste litteken” gekocht, om ooit es cadeau te doen. En voila zie: mijn cadeau heeft al een bestemmeling gevonden.

  3. Niets zo handig als die metro’s die in de treinen blijven liggen. Je neemt een trein, alle metro’s zijn al vlug weg, maar in de trein liggen nog metros voor de geïnteresseerden waarbij ik mezelf reken. Ik probeer hem ook altijd te laten liggen voor anderen. It’s a community thing 😉

  4. @stijn & tx: allez dan, I stand corrected. Dan kan ik morgen met de glimlach afscheid nemen van de mens die elke dag zijn metro net niet in mijn schoot werpt 🙂

    @i: het is duidelijk een van mijn betere dagen, vandaag. Dankuwelbijvoorbaat!

Reacties zijn gesloten.