Diablo (2015)

A young civil war veteran is forced on a desperate journey to save his kidnapped wife.

Regisseur: Lawrence Roeck
Schrijvers: Carlos De Los Rios, Lawrence Roeck
Met: Scott Eastwood, Walton Goggins, Camilla Belle
IMDB

Scott Eastwood is één van de nakomelingen van (jawel) Clint “do you feel lucky, punk” Eastwood, en blijkt in deze film over hetzelfde stemtimbre van zijn vader te beschikken. Eastwood jr liet zich vooral opmerken in het zoetsappige The Longest Ride (gebaseerd op het gelijknamige boek van Nicholas Sparks –waarvan de verfilmde boeken bijkanst garantie op kassa-succes zijn), aan de zijde van Britt Robertson (Ask Me Anything en de serie Under the Dome). Maar bon, deze keer speelt hij in een echte western.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=xL9F-Irm5tQ&w=560&h=315]

Eastwood is Jackson, wiens vrouw tijdens de opening van de film wordt ontvoerd door een paar Mexicaanse bandieten. Wat volgt is een road movie, te paard (en een stukje te voet), op zoek naar zijn vrouw. Veel meer kan ik niet vertellen, zonder het dunne plot weg te geven, en geloof mij: dat plot zit maar dunnetjes in elkaar. Eenmaal de pointe verklapt (en dat kwam geen seconde te vroeg), zakt het verhaal helemaal als een pudding in elkaar.

Nee, als u een goede film –verschoning: uitstekende film– wil zien, in een setting en thematiek die daar niet eens heel erg veraf van ligt, kijk dan vooral naar Slow West, één van de pareltjes van 2015. Graag gedaan.