The Sand (2015)

After an all-night graduation beach party, a group of hung-over twenty-somethings awake to a beating sun, and a seemingly carnivorous beach that devours anything with a heartbeat that touches the sand.

Regisseur: Isaac Gabaeff
Schrijvers: Alex Greenfield, Ben Powell
Met: Cleo Berry, Bryan Boone, Brooke Butler
IMDB

The sand is lava! U kent het wel, dat kinderspelletje, waarbij de grond zogezegd lava is, waardoor de kinderen niet met de voeten aan de grond mogen komen om van de ene naar de andere plaats te komen? Wel, in The Sand is het strandzand lava. Met dien verstande dat het geen lava is, maar één of andere mensenetend gedoe, dat de toevallige passant verorbert.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=3JNe6iBWcwI&w=560&h=315]

Er zitten een paar magere en slecht uitgevoerde special effects in deze film, maar dat stoort eigenlijk niet zo erg. Vervelender is dat de ganse film vanuit slechts één premisse vertrekt, en dat die beduidend saai wordt uitgevoerd.

Alle clichés worden uit de kast gehaald, van de in zuinige bikini’s gehulde juffrouwkes tot de ongelovige strandwacht –die natuurlijk zelf verorberd wordt. En dat is het zowat.

De acteerprestaties zijn niet helemaal slecht. Vooral Brooke Butler doet haar best. We hadden Butler al eerder gezien, in het guitige All Cheerleaders Die, waarin ze vooral wordt herinnerd voor de scène waarin ze in haar ondergoed van het ene huis naar het andere wandelt. Mooi in beeld gebracht trouwens, die scène (al moet ge al een grote oender zijn om zoiets naar de kloten te helpen). Maar goed, ook in deze The Sand steekt ze boven het gemiddelde uit. Maar of dat genoeg is om de film te bekijken…

Een gedachte over “The Sand (2015)”

Reacties zijn gesloten.