ge zult maar ziek zijn

“En? Genezen?”

– Jaja, nog een beetje koppijn, maar anders gaat ’t wel. De dokter had wel geen ziekenbriefkes meer, dus hij heeft mij dit gegeven (duwt alternatief briefke van artsenorganistie in de richting van de HR juffrouw).

“Haja. Dat kan niet hé. Gaat maar een nieuw halen.”

– …

DS: Ziekteverzekering. Geen ongewone artsenbriefjes aannemen.

Patiënten mogen geen ongewone artsenbriefjes voor het ziekenfonds aannemen van hun huisarts. Die briefjes zullen niet aanvaard worden door de ziekenfondsen. Dat zeggen de toplui van de ziekteverzekering en van het ministerie van Financiën.

Een Vlaamse artsenorganisatie had voor zijn leden eigen briefjes ontworpen omdat de overheid er maar niet in slaagt nieuwe briefjes te drukken voor de artsen. Blijkbaar kan alleen de drukkerij van het ministerie van Financiën die biefjes drukken, en daar was een pers uitgevallen. Dat sleept al maanden aan. Veel artsen zitten zonder briefjes. En zonder briefjes, kunnen hun patiënten hun kosten niet recupereren bij het ziekenfonds.

[…] Opgelost, is het probleem nog niet. Dat kan nog even duren, zo blijkt. Al vragen veel artsen zich af waarom absoluut de drukkerij van het ministerie van Financiën het monopolie moet hebben en behouden op het drukken van deze briefjes. “Heeft België geen andere drukkerijen?”

België ten voeten uit, of werd het probleem overschat?

[Update:] in DM: Vanaf vandaag installeert Financiën een speciale lijn waar artsen die bijna door hun voorraad heen zitten terecht kunnen. Zij krijgen dan voorrang en ontvangen normaal gezien binnen tien dagen getuigschriften. De lijn is gratis.

Een gedachte over “ge zult maar ziek zijn”

  1. Belachelijk. Vooral voor een ziektebriefje. Als mijn dokter nu gewoon een wit vel papier neemt erop zet dat ik ziek was ts. die en die. Stempel en handtekening: dan is dat toch evengoed een verklaring op eer? Bureaucraten !

Reacties zijn gesloten.