triple whammy

oudercomitÈ. en er was geen ontsnappen aan. dus de schoonouders gevraagd om te thuiswachten, en gezellig samen gegeten. henri’s reactie op de ‘warme’ avondmaaltijd: en gaat papa dan echt koken, zoals in het weekend?.

kip: oven voorverwarmen op 250, kip een kwartier aan 250 in de oven, een kwartier op 200 en een kwartier op 175.
risotto: op een heel laag vuur twee ajuinen en twee teentjes look in de pan opwarmen tot ze glazig zijn, dan twee paprika’s erbij (in kleine stukjes) –wachten tot ze zacht worden, en ten slotte twee koppen arborio rijst in de pan. en dan geleidelijk aan een liter of wat rundsboullion erbij. vlak voor het opdienen doe je er dan nog muskaatnoot, paprikapoeder, peper, zout, en geraspte kaas bij.
broccoli: stoven met een ajuintje, twee tomaten en wat sojasaus. klaar in 10 minuten.

de vergadering. (het moet nogal een zicht geweest zijn, hoe we daar aankwamen: tessa met krukken, ik op henri’s step.) interessant, maar wel een heleboel clichés (1 voorbeeld moet volstaan: 15 vrouwen, 5 mannen). mede dank zij de champagne (het was de eerste vergadering na nieuwjaar) heb ik me maar wijselijk op de achtergrond gehouden.

zo’n oudercomité is anders best wel leuk, en het moet gezegd dat we een schitterende directeur hebben voor de basisschool. zeer gedreven. zo komt er binnenkort een echt circus op het schoolplein, en zullen alle leerlingen een vaardigheid (naar keuze ?) aangeleerd krijgen. ergens in februari komt er dan een karnavalsfeest, inclusief performance van de kinderen. wegens het aantal leerlingen wordt dit gespreid over twee dagen (vier optredens); enkel de kleuters zullen vier keer optreden (ik ken iemand die die nachten goed gaat slapen).

op de terugweg ben ik natuurlijk gevallen met die step. niks gescheurd, niks gebroken, maar wel flink wat blauwe plekken. ik word oud.