niet te missen

Niet om in mijn del.icio.us bookmarks te steken, want dan verlies ik het uit het oog, maar twee zeer interessante links vandaag zijn:

  1. De MT nofollow plugin: This initiative, with announced support from Google, Yahoo, MSN (and surely more to come), will direct search engines to ignore links with this attribute set for the purposes of spidering or increasing search engine relevance or ranking. In twee woorden, als comment spammers proberen via de commentaar op uw site hogere google rankings te krijgen, komen ze nu van een kouwe kermis thuis. (Zie ook de intro oo MT en de info op het Google Blog) [via]
  2. De EUCD binnenkort ook in België: Onder de huidige wetgeving heb je het recht om van een CD een kopie te maken voor persoonlijk gebruik. De artiesten worden hiervoor vergoed met de opbrengst van een heffing op lege CD’s. Tegenwoordig wordt dat door allerlei kopiëer-beveiligingen bemoeilijkt, maar niet onmogelijk gemaakt. Er bestaan (nog?) geen waterdichte beveiligingen. Maar de EUCD geeft die beveiligingen een wettelijke bescherming. Je mag een beveiliging niet omzeilen. De reden waarom je hem wilt omzeilen doet niet langer ter zake, het omzeilen op zich is strafbaar. Gedaan dus met het recht om een back-up te maken van je CD’s. De laatste stuiptrekkingen van een gedoemde industrie.

Enne, on that same note lezen we bij boingboing: German libraries can circumvent DRM:

The German library system has recieved a copyright exemption that allows it to crack the DRM on the media in its collection, “after it became obvious that copy protections would not only annoy teenage school boys, but also prohibit the library from fulling its legal mandate to collect, process and bibliographic index important German and German-language based works.”

Als is het dan alleen van toepassing op die Deutsche Bibliothek (think Albertina), en niet op alle openbare bibliotheken.

Een gedachte over “niet te missen”

Reacties zijn gesloten.