Films 201208

Zomerhitte viel al bij al nog wel mee als film; het is gebaseerd op een novelle van Jan Wolkers, en ik maakte me zonet de bedenking dat ik nog nooit een werk van Wolkers heb gelezen, ook niet Turks Fruit (ik denk zelf dat ik de film nog niet heb gezien). Misschien ga ik Zomerhitte eens ontlenen uit de bibliotheek straks.

The Dark Knight Rises was niet meteen wat ik ervan verwacht had, het voegt niet echt iets toe aan de Batmansaga. Het beste wat ik vorige maand gezien heb, is mogelijks L’assaut van Julien Leclercq, over de kaping van vlucht 8969 van Air France in 1994.

 1. Battleship / Peter Berg / 2012
  Onderhoudende film met een thematiek die gepikt is van Independence Day en het spelletje zeeslag, opgevuld met Amerikaans partiottisme.
 2. Contraband / Baltasar Kormákur / 2012
  Smiechten en smokkel, een paar pissed off gangsters, verraad, vertwijfeling, verwarring en alweer een schip; deze weinig geïnspireerde film heeft het allemaal.
 3. Safe House / Daniel Espinosa / 2012
  Nog meer verwarring en bedrog in deze film, waarin het hoofdpersonnage verdwaalt tussen de goede en de slechte kant en alles wat daartussen valt. En uiteindelijk de goede keuzes maakt –wat had u gedacht.
 4. The Dark Knight Rises / Christopher Nolan / 2012
  Mogelijks de minst interessante film in de Nolan-franchise. Ik had een beetje het gevoel dat deze film voornamelijk diende als vehikel om Robin te introduceren.
 5. Piranha 3DD / John Gulager / 2012
  Er zit wat zelfspot in, ergens in deze film, maar de vraag blijft of die er doelbewust werd ingestoken. Met een gastrol van David Hasselhoff als hemzelve. U kent Baywatch toch nog?
 6. L’assaut / Julien Leclercq / 2010
  Gelukkig was er ook tijd voor het betere werk. L’assaut is het verhaal van de kaping van vlucht 8969 van Air France in 1994. Het wordt allemaal heel mooi in beeld gebracht, en is uitermate spannend gereconstrueerd, en voorzien van puike acteerprestaties.
 7. Zomerhitte / Monique van de Ven / 2008
  Een Nederlandse pulp fiction gebaseerd op een boek van Jan Wolkers (te merken aan het noodzakelijke bloot); met Spuiten en Slikken-presentatrice Sophie Hilbrand, die de hoofdrol vertolk samen met haar real life partner, Waldemar Torenstra.
 8. Lovely Molly / Eduardo Sánchez / 2011
  Grmpf. Ik haat het als een ‘horror’-film gewoon een excuus is om het onverwerkte verleden van de hoofdrolspeler op een moralistische wijze uit te leggen. Daddy issues dus.
 9. The Cabin in the Woods / Drew Goddard / 2011
  Heel mooi opgebouwd verhaal, maar de films mist finesse en afwerking. Niettemin het betere euh.. horrorwerk, dat durft af te wijken van de veelbetreden paden. Zeker de moeite om te bekijken. (Ik heb geen idee waar de afbeelding op de poster op slaat.)
 10. Roadkill / Johannes Roberts / 2011
  Slechte special effects, flinterdun cliché verhaaltje, somtijds deftig acteerwerk, maar nee, toch niet. Sla maar over.
 11. The Double / Michael Brandt / 2011
  Euh ja, ’t is met Richard dingskes, erm… Gere. Die speelt al gans zijn leven hetzelfde soort rollen.
 12. Armageddon / Michael Bay / 1998
  Die film is ouder dan Henri, al weet ik niet meteen welke betekenis ik daaraan kan verbinden. Het blijft zo’n deftige ‘do the right thing’ prent, een beetje genre Independence Day. Het ding blijft onderhoudend, maar bevat misschien net een beetje te volwassen thematiek soms om aan 12-13-jarigen te vertonen.

(films vorige maand)

2 gedachtes over “Films 201208”

 1. Vanavond sanatorium van Tombeek op Canvas. Meen mij, in een ver verleden, te herinneren dat Tessa dat interessant vindt. Is mij bijgebleven omdat ik dat door haar heb leren kennen. Mireille

 2. Juist! Dank u om mij daaraan te herinneren, want ze had mij gevraagd om dat op te nemen en ik was het –vanzelfsprekend!– al vergeten.

Reacties zijn gesloten.