multimedia 05

Bijna onvermijdelijk, deze tijd van het jaar: de plannen en intenties voor 2005. Zoals het er nu uitziet, wordt 2005 het jaar van de audio.
Eindelijk: sinds 97 beschikte ik niet meer over een deftige luisterruimte. Waarmee ik niet zozeer bedoel dat ík de muziek luid genoeg kan zetten, maar eerder dat ik ánder geluid kan buiten houden. Overigens ben ik van het principe dat een goede geluidsisolatie integraal deel uitmaakt van een goede luisterset. (De opmars van de thuisbioscoop belooft helaas weinig goeds.)

CDs
Alle CDs in de mediatheek ingeven. Om mijzelve te ‘motiveren’ heb ik mij de volgende voorwaarden opgelegd: (1) een CD die nog niet in de database zit, mag niet naar de luisterruimte op zolder (ultimately worden alle CDs boven geplaatst in een nieuwe ende zelf te maken CDkast) en (2) véél dwingender: zolang niet alle albums van eenzelfde genre in de database zijn opgenomen, mag ik van dat genre geen nieuwe CDs kopen. Genre is tamelijk ruim: jazz, klassiek, soundtrack en pop (basically alles wat niet tot de andere drie behoort).
Zo weinig mogelijk copy protected kopen.
En minder dan 18 EUR per CD. Bij voorkeur (véél) minder. Jammer genoeg blijft klassieke muziek (erg) duur. Daarom: nog selectiever kopen dan in 2004.
Boeken
(De ingave van de boeken in de database wordt meteen ingepland voor 2006.)
The Baroque Cycle volledig uit hebben.
Tegelijkertijd toch een quota van 2 à 3 boeken per maand halen.
(Wat meer Franstalige literatuur lezen. Tips zijn welkom.)
Audio (méér)
Het zwarte goud! Vinyl! Hoe zit het nu met die langspeelplaten? Klinken die –zoals wordt beweerd– echt zoveel beter dan CDs? Een klein empirisch onderzoekje lijkt me dan ook aangewezen.
(Een tuner. Maar dat is een grote maybe.)
Film & televisie
Minder TV kijken; meer de radio als bron voor ‘achtergrondgeluid’ gebruiken.
Hopelijk opnieuw net zo actief als in 2004 het Filmfestival meemaken.
Zo min mogelijk DVDs duurder dan 10 EUR kopen.
Live
Opera-abonnement: check.
Hopelijk ook nog een aantal losse concerten bijwonen (Bijloke, Vooruit, Handelsbeurs).

Totdaar. Voorlopig. Want dit alles is natuurlijk voor verbetering en uitbreiding vatbaar (Il n’ya que les imbéciles qui ne changent pas d’avis.). En hoe zit het met uw multimediale avonturen?

2 gedachtes over “multimedia 05”

  1. Ik plan wat dat betreft nooit iets maar laat alles aan het toeval over. TV hebben we hier niet, KLARA staat de ganse dag op op het werk, dus ’s avonds heb ik niet zo’n grote behoefte meer aan radio. Wat betreft vinyl: het klinkt naar mijn mening niet beter maar anders. Beide techologi

  2. cd’s catalogeren fascineert me wel, maar het lijkt me zo moeilijk.
    vooral als je met jazz begint: om maar een voorbeeld te noemen, zowat iedereen die ooit met Miles Davis gespeeld heeft, heeft nadien wel iets interessants gedaan solo of met een eigen groep. dus is het wel degelijk relevant om per plaat alle muzikanten te vermelden (of zelfs per track, omdat de bezettingen soms vari

Reacties zijn gesloten.