Films 201207

We zullen het als volgt samenvatten: als u hem nog niet gezien hebt, dan hoop ik dat het regent tot u de cinema invlucht om Brave te gaan bekijken. Hup, ge moest al weg zijn. En smijt anders La Piscine of Serenity in uw filmafspeelding.

 1. Brave / Mark Andrews, Brenda Chapman, Steve Purcell / 2012
  Meestal is het een veeg teken, als er meer dan één regisseur aan een film heeft gewerkty. Deze Brave is zonder meer een uitzondering op die regel, want deze Disney/Pixar prent is van uitstekende kwaliteit. Tuurlijk, we weten allemaal dat het goed gaat aflopen, en zelfs een beetje op welke manier, maar de wijze waarop alles in beeld werd gebracht, liet met zelfs de ongemakken van het 3D-kijken vergeten. Gaat dit zien, en wel in de cinema. Desnoods zelfs in 3D, want de figuren komen (voor één keer) echt wel tot leven.
 2. Imaginary Playmate / William Fruet / 2006
  Hoewel deze film met Dina Meyer is, de juffrouw die bekend werd omdat ze haar borsten schroomloos ontblootte in Paul Verhoevens weergaloze Starship Troopers, lost de titel de verwachtingen van deze vijftvfilm toch niet in. En dan hebben we het nog niet gehad over de overacting.
 3. La Piscine / Jacques Deray / 1969
  Drie sexsymbolen in één film: Alain Delon, Romy Schneider en Jane Birkin (in een reeks schitterende outfits trouwens). Sexuele spanningen tussen twee mannen en twee vrouwen leiden tot een moord. Een gigantische spoiler, denkt u, maar geloof mij, niet de afloop van de film, maar wat er zich (niet) afspeelt is belangrijk.
 4. Serenity / Joss Whedon / 2005
  The crew of the ship Serenity tries to evade an assassin sent to recapture one of their number who is telepathic. Een space western, volgens wikipedia, ontsproten aan het brein van Joss Whedon (Buffy, Dollhouse), en een vervolg op de Firefly reeks. Ik ben vermoedelijk één van de weinig mensen die de reeks niet heeft gezien, ik zal die schade eens moeten inhalen. Met o.a. Nathan Fillion (Castle), Summer Glau (The Cape en Terminator: The Sarah Connor Chronicles) en Jewel Staite (Stargate Atlantis of, zoals ze zelf schrijft: “You may know me from such gems as Gold Diggers: The Secret of Bear Mountain, the Wiggles the Worm Composting Educational Video, and Fort Langley: a Video Essay.“).
 5. Jack Hunter and the Star of Heaven / Terry Cunningham / 2009
  Derde en laatste deel van de Jack Hunter reeks.
 6. Wrath of the Titans / Jonathan Liebesman / 2012
  Niet half zo slecht als gevreesd; heel geslaagde ontspanning met zelfs hier en daar wat diepgang voor wie daar naar op zoek wil/is.
 7. Silent Running / Douglas Trumbull / 1972
  Te catalogeren onder Soylent Green is People!, deze boodschap van Groen uit de jaren 70. Bijzonder grappig soms, en vraagt behoorlijk wat moeite om in het verhaal te geraken, maar toch blij dat ik het gezien heb.
 8. Knowing / Alex Proyas / 2009
  Ik had hem al gezien, maar was vergeten hoe het eindigde.
 9. [REC]³ Génesis / Paco Plaza / 2012
  Het is mij niet duidelijk hoe dit in verband te brengen is met de vorige twee films, maar deze is best erm… genietbaar op zichzelf. En romantisch ook, met een beetje goede wil.
 10. Devil Seed / Greg A. Sager / 2012
  Incubus en (een korte poging tot) exorcisme, dit samenraapsel van vanalles en nog wat.
 11. Julie & Julia / Nora Ephron / 2009
  Waar is de tijd dat ik het webblog van Julie Powell op Salon met ongeduld volgde. Julia Child is ondertussen dood, net zoals regisseur Nora Ephron; Powell heeft nog een tweede boek geschreven, maar is precies opnieuw in de anonimiteit verdwenen.
 12. Severed / Carl Bessai / 2005
  Een (beetje een) open einde, een tweeledig interpreteerbare titel en veel zombies. Somtijds bijzonder ridicuul, maar de film behoort misschien toch tot de betere middelmaat van het genre.

(films vorige maand)

Een gedachte over “Films 201207”

 1. Julie en Julia vond ik heel mooi, ontspannend en een tikkeltje ontwapenend

Reacties zijn gesloten.