Films 201206

Toch weer (te) veel films, de voorbije maand, maar dat heeft zowat alles te maken met de slapeloze nachten (cfr. mijn schoudertoestand) aan het begin van de maand. Zeker te onthouden / bekijken: The Postman Always Rings Twice van Tay Garnett en This Is It van Kenny Ortega.

 1. Chronicle / Josh Trank / 2012
  Niet slecht, deze superhero movie die er geen is. Het debuut van Josh Trank is min of meer gefilmd in de traditie van een mockumentary (Blair Witch, Paranormal Activity). Veel potentieel.
 2. Sherlock Holmes: A Game of Shadows / Guy Ritchie / 2011
  Het is uw ding of niet, dit soort films. Ik houd wel van het concept, dat voortborduurt op het romantische idee van vijanden die elkaar belagen volgens bepaalde regels die passen binnen een systeem van eer en respect. Totaal utopisch natuurlijk, en al zeker in deze tijden, maar het levert mooie cinema. Mooi gefilmd ook trouwens.
 3. The Postman Always Rings Twice / Tay Garnett / 1946
  Klassiek film noir met als thema schuld en boete, gebaseerd op het gelijknamige boek van James Mallahan Cain. Het boek werd verscheidene keren verfilmd, tot toneelstuk bewerkt, en er werd zelfs een opera van gemaakt. Deze versie, uit 1946 met Lana Turner en John Garfield, is de meest bekende, samen met de versie van 1981 met Jack Nicholson en Jessica Lange.
 4. Cassadaga / Anthony DiBlasi / 2011
  Veel betere film dan de poster laat vermoeden, al blijft het gewoon onderhoudende pulp natuurlijk.
 5. Haute tension / Alexandre Aja / 2003
  Misschien moet ik zeggen High Tension, want door omstandigheden heb ik de film in het Engels gezien –inclusief vals aanvoelend Frans accent. De film is van 2003, maar ik vermoed dat ik ook toen al zou gezegd hebben: déjà vu! Niet dat er geen interessante elementen in zitten, daar niet van. Het is ook goed in beeld gebracht, maar de stemmen in de Engelse versie zijn echt abominabel.
 6. Exorcismus / Manuel Carballo / 2010
  Niet onaardig exorcismeverhaal, dat deftig in beeld werd gebracht. Het verhaal is een mooi verpakte allegorie voor de corrupte kerk en teenage angst.
 7. George Harrison: Living in the Material World / Martin Scorsese / 2011
  Heel erg uitgebreide (bijna vier uur) kijk in de spirituele reis die het leven van George Harrisson was.
 8. Zack and Miri Make a Porno / Kevin Smith / 2008
  Och. Een liefdesverhaaltje.
 9. Nick and Norah’s Infinite Playlist / Peter Sollett / 2008
  Te rangschikken bij de legendarische young adult films uit de jaren 80 (Brat Pack en aanverwanten).
 10. The Challenge / Craig Shapiro / 2003
  Een film over een realitydingtoestand, met de Olsen twins; geen idee waarom we daarnaar gekeken hebben.
 11. Spider-Man / Sam Raimi / 2002
  10 jaar oud, daar schrok ik wat van. Hij blijft zeer genietbaar, deze film, al zitten er een paar minder geloofwaardige stukken in. Enfin, naast de veronderstelling dat er iemand zou bestaan die spinnenwebben uit zijn polsen kan schieten natuurlijk.
 12. This Is It / Kenny Ortega / 2009
  Hm. Ik had niet verwacht dat ik dit een goede film ging vinden. Maar ik was zeker te vinden voor deze (zonder twijfel) gekuiste blik achter de schermen van een Michael Jackson produktie. En er blijkt nog maar eens dat met de top niet bereikt als men voor minder gaat dan perfectie.
 13. Jack Hunter and the Lost Treasure of Ugarit / Terry Cunningham / 2010
 14. Jack Hunter and the Quest for Akhenaten’s Tomb / Terry Cunningham / 2011
  Low budget films met elementen uit alle populaire films, van Indiana Jones tot Star Wars. Met Joanne Kelly van Warehouse 13.
 15. Back to the Future Part III / Robert Zemeckis / 1990
  Beter dan deel twee, heb ik altijd gevonden.

(films vorige maand)