Films 201202

Zo content: de maand mag dan wel minder lang zijn, maar ik heb amper films gezien in februari. Acht films, waarvan het grootste deel toch wel behoorlijk was. Niet meer geabonneerd zijn op Prime, was de juiste beslissing. En Drive is een absolute aanrader.

 1. Drive / Nicolas Winding Refn / 2011
  Dat zijn films zoals we ze graag zien: schitterende fotografie, een zwijgzame-heldplot, een degelijke soundtrack, en sterke vertolkingen van zowat alle acteurs. Met verwijzingen naar The Driver, maar gebaseerd op het gelijknamige boek van James Sallis uit 1995.
 2. Hidden 3D / Antoine Thomas / 2011
  Geen idee waar die 3D voor staat in de titel, maar het maakt blijkbaar deel uit van de officiële titel. Bon, ’t is iets met een oud huis en experimenten en *zucht* alweer een tien-kleine-negertjes bedoening. Te vermijden.
 3. In Time / Andrew Niccol / 2011
  Zo’n dystopisch verhaal (Niccol heeft het zelf geschreven), dat doet gelijk denken aan een andere film over iets in de toekomst over iets met DNA, maar hoe heette de regisseur (én schrijver) van die film nu weer?
 4. Laura Smiles / Jason Ruscio / 2006
  Een uitstekende vertolking van Petra Wright in deze aanvaardbaar goede film, die evenwel wat diepgang of consistentie (in beide betekenissen) mist om echt goed te zijn. Het slot is een beetje abrupt en laat de lezer met vraagtekens achter –en helaas niet op een goede manier. Ik ben een beetje streng, omdat deze film net haar potentieel niet heeft benut.
 5. Tomorrow, When the War Began / Stuart Beattie / 2010
  Dit laat zich gemakkelijk bekijken, dit regiedebuut van Stuart Beattie, die mee aan het script schreef en ook al aan de scripts van de Pirates of the Caribbean franchise heeft meegewerkt. Gebaseerd op het gelijknamige boek van John Marsden vertoont deze film toch wel heel wat parallellen met Red Dawn van John Milius uit 1984 (met o.a. het Dirty Dancing duo Patrick Swayze en Jennifer Grey). Het is niettemin een onderhoudende film, met o.a. rijzende ster Phoebe Tonkin (H2O: Just Add Water ofte de zeemeerminnekes en The Secret Circle). En ze zijn naar ’t schijnt bezig met een vervolg.
 6. Last Night / Massy Tadjedin / 2010
  Min of meer pessimistische (fatalistische?) relatiefilm met Keira Knightley, Eva Mendes en Sam ‘Avatar’ Worthington. Een zeker niet onaardig debuut van Tadjedin.
 7. Ajeossi (The Man from Nowhere) / Jeong-beom Lee / 2010
  Zo’n eenzame en zwijgzame held-film. Zeker niet slecht.
 8. Independence Day / Roland Emmerich / 1996
  Miljaar, die film dateert al van 1996. Met Jeff Goldblum. En Willeke Smith. Een beetje een klassieker, die Henri nog niet had gezien.

(films vorige maand)