Films 201201

Minder films, ik ging minder naar films kijken. Maar ziet, ik heb mijn abonnement op Prime opgezegd (maar dat kon gelijk pas vanaf de volgende factuur —whatever). Vanaf volgende maand zal ik dus minder films bekeken hebben, en hopelijk selectiever. Allez, mijn abonnement stop op 13 februari, denk ik. Zucht.

 1. Neverland / Nick Willing / 2011
  Wat gebeurde er vóór De Avonturen van Peter Pan?
 2. Drive Angry / Patrick Lussier / 2011
  OMG. ’t Is een kerstverhaal met een vrouwelijke Jezus, verpakt in deze synopsis: A vengeful father escapes from hell and chases after the men who killed his daughter and kidnapped his granddaughter.
 3. Hanna / Joe Wright / 2011
  Er zitten heel goede elementen in deze film en er wordt veelal naar behoren geacteerd (vooral ook door het hoofdpersonage Hanna, gespeeld door Saoirse Ronan), maar toch behoort deze film niet tot het blijvende betere werk. De uitwerking is iets té langdradig en overbodig, de uitweidingen te weinig pertinent. Soms krijgt de kijker het gevoel dat de regisseur eigenlijk een reeks had willen maken, maar het uiteindelijk met deze film moest stellen. Mooi was dan weer wel de full circle in het verhaal, maar dat kunnen we u dan weer beter niet verklappen.
 4. Puss in Boots / Chris Miller / 2011
  In 3D gezien helaas, maar volgens Tessa was het wel degelijk de moeite waard om het in 3D te hebben. Vanaf ik zo’n bril op mijn neus moet zetten, ben ik het daar al niet mee eens, maar bon. Puss in Boots is de Gelaarsde Kat nietwaar, met er meteen ook nog eens het verhaal van de Gans met de Gouden Eieren, Humpty Dumpty, Jack and Jill, Jack and the Beanstalk, en misschien nog wel wat. Puss in Boots speelde eerder al mee in Shrek. De film is bijwijlen erg grappig, maar zeker niet voortdurend onderhoudend.
 5. Scream of the Banshee / Steven C. Miller / 2011
  Geheel verwaarloosbaar.
 6. Gnomeo & Juliet / Kelly Asbury / 2011
  Romeo & Juliet door tuinkabouters. Met muziek van Elton John. Kuch.
 7. Mission: Impossible – Ghost Protocol / Brad Bird / 2011
  Muhaha! Deel vier van de Mission: Impossible franchise in het imperium van de ondertussen bijna vijftigjarige scientologist Thomas Cruise Mapother IV die ondertussen een generatie bedient die nog nooit van Risky Business of Top Gun heeft gehoord en niet weten dat hij met Mimi Rogers (Mini wie?), Nicole Kidman (Nikol wie?) en Katie Holmes (Dawson’s Creek WTF?) het bed heeft gedeeld. Passons. Ook dit vierde deel plukt u vlotjes en geheel pijnloos gedurende 133 uit de echte wereld, met gizmo’s en flegma die James Bond naar de kroon steken. Wij zijn fan.
 8. RoboCop / Paul Verhoeven / 1987
  Ik blijf er mij steeds over verbazen hoe die film uit 1987 nu nog steeds overeind blijft, maar dit blijft erg goed, net zoals Starship Troopers trouwens. En eigenlijk het meeste van wat Verhoeven gemaakt heeft.
 9. Battle Los Angeles / Jonathan Liebesman / 2011
  Aliens vallen de aarde aan, en groep Amerikaanse soldaten vat de strijd aan. Het klinkt spannend, maar het is de saaie versie van Independence Day.
 10. One Day / Lone Scherfig / 2011
  Allez dan, ik heb hem eindelijk gezien. En zoals het verwacht is het boek oneindig veel keer beter dan de film. De verhaallijn in de film is totaal incoherent; de band tussen Emma en Dex komt er totaal niet uit. Lees het boek, sla de film over –of bekijk hem eventueel nadat u het boek gelezen hebt, dan begrijpt u er tenminste iets van.
 11. The Lovely Bones / Peter Jackson / 2009
  De etherische hemeltussenstukjes zijn een beetje een afknapper, maar voor de rest is dit geen slechte film. Misschien dat het boek beter is –goed geacteerd evenwel.
 12. Alien Raiders / Ben Rock / 2008
  E for effort, maar verder niets bijzonders. Een (goed bewapende) groep wetenschapper overvalt een supermarkt(je) omdat er een alien in zou verscholen zitten.
 13. The Cave / Bruce Hunt / 2005
  Ik heb al veel slechter gezien. Voorspelbaar, voor wie dit soort films bekijkt, maar onderhoudend genoeg. Een groep mensen daalt af in een grot, en krijgt daar af te rekenen met vreemde wezens. En er wordt meteen ruimte gelaten voor een vervolg. (Is dat er ondertussen gekomen?)
 14. Night of the Demons / Adam Gierasch / 2010
  Halloween party, groep studenten raakt opgesloten in een huis, en er zijn demonen en wat sex. Tot zover de inhoud.
 15. The Green Hornet / Michel Gondry / 2011
  Niet meteen wat we verwachten van de regisseur van The Science of Sleep en Eternal Sunshine of the Spotless Mind. Ik herinner mij vaag iets over de tv-serie, en dan voornamelijk de figuur van Kato. Als het de bedoeling was om Britt Reid als een verschrikkelijk irritant personage neer te zetten, dan is men daar met glans in geslaagd.
 16. The Crazies / Breck Eisner / 2010
  Remake van het gelijknamige origineel van George A. Romero uit 1973. Ik heb het niet gezien, maar de man was executive producer van deze remake, dus hopelijk was hij tevreden met het resultaat. Het is een onderhoudende, redelijk geloofwaardige film vanuit het standpunt van de ‘slachtoffers’ van een viraal ongelukje. Viraal zoals in virus, niet zoals in de marketing.
 17. Husk / Brett Simmons / 2011
  Een slasher movie met ‘levende’ vogelverschrikkers.
 18. London Boulevard / William Monahan / 2010
  Typisch Britse schelmenfilm in de traditie van Lock, Stock and Two Smoking Barrels, of één van die vroege Michael Caine films zoals Get Carter en The Italian Job
 19. Faster / George Tillman Jr. / 2010
  Deftig gefotografeerde wraakfilm, met Dwayne Johnson en weinig originaliteit. Ja, sat was een zeugma-grapje.
 20. Despicable Me / Pierre Coffin & Chris Renaud / 2010
  Heel grappige en onderhoudende familiefilm met een paar fantastische absurde grappen en referenties.
 21. Pulsar / Alex Stockman / 2010
  WTF? Iets over wifi en computers en gsm’s en een relatie en dingen die mislopen en een verhaal dat geen verhaal is en geen einde kent en geen begin en waar ook daartussen niets te beleven valt. Te vermijden.
 22. Sanctum / Alister Grierson / 2011
  Grotten, water, al dan niet ervaren speleologen, drama, James Cameron (The Abyss) als executive producer, en een tien-kleine-negertjes scenario. ’t Was eigenlijk best wel onderhoudend, maar niks om te onthouden natuurlijk.
 23. The Lincoln Lawyer / Brad Furman / 2011
  Advocatenfilm, net zo plezant om te bekijken als het boek is om te lezen, vermoed ik.
 24. The Roommate / Christian E. Christiansen / 2011
  SWF redux?
 25. Country Strong / Shana Feste / 2010
  Country heartache, een zingende Gwyneth Paltrow, en romantische schijnbewegingen: somtijds zie ik dat wel graag, zo’n films.
 26. My Soul To Take / Wes Craven / 2010
  Onderhoudende maar weinig originele slasher whodunit van de mens van Scream, A Nightmare on Elm Street, The Hills Have Eyes en The Last House on the Left.

(films vorige maand)

Een gedachte over “Films 201201”

Reacties zijn gesloten.