in de rapte

Drie snelle stukses [via], voorzien van gratuite reactie.

  1. Vanaf vandaag mogen min-16-jarigen geen sigaretten kopen: Unizo is daarentegen minder enthousiast over de nieuwe regeling. De zelfstandigenorganisatie doet wel mee met de campagne van Cimabel, maar neemt het rookbeleid van Demotte op de korrel. Ze vreest namelijk dat de kleine winkels met onverkoopbare stocks opgescheept zullen zitten. Ze zijn tenminste eerlijk, daar bij unizo: economie primeert op gezondheid.
  2. De rechter bepaalt de privacygrenzen: Bestuurders worden vrijgesproken omdat een cameraploeg hun overtredingen filmde. Maar dierenbeulen worden wel veroordeeld op basis van stiekem gefilmde beelden. Misschien omdat het in het eerste geval om een kijkcijfergedreven programma (serie !) ging?
  3. Tom Hanks krijgt hoofdrol in Da Vinci Code: de Harry Potter voor volwassenen Description says all; maar zeg dan meteen dat je het geen goed boek vindt ipv Forrest Gump er op af te sturen.

Vergeet overigens niet de nieuwe Stadeus te lezen: Hiep hiep, Karen en Filip! (zeer geslaagd; Festen en Lune de guerre blijven inspireren), en de trendwatchers column van Nathalie Bekx & Edwige Roels: Helpdesk generation (“Nodig eens een geek uit.”)

[update:] zie ook The Tech-Support Generation [via] voor de inspiratie van Bekx & Roels [PDF]