Interdiocesaan proefwerk

Op 9 juni beginnen de eindtoetsen, lees ik op de brief die Henri vandaag mee naar huis kreeg. Er staat een keurig lijstje op, dat begint met ‘interdiocesaan proefwerk’. Geen idee wat dat inhoudt, maar volgens de op het internet bijeengesprokkelde informatie gaat het om toetsen wiskunde en taal die peilen naar een samenvatting van wat de leerling heeft bereikt (bron).

Op de website van de school vond ik er niet meteen iets over terug, maar ik vond er wel een heleboel foto’s van de gebeurtenissen uit het voorbije schooljaar. Waaronder deze schitterende foto:

Sportklassen september 2010

En ja, liefste zoon, ook de beelden van de sportkampfuif vond ik er terug.

Sportklassen september 2010 Sportklassen september 2010

(Foto’s: meester Mathieu)

Een gedachte over “Interdiocesaan proefwerk”

  1. Zo’n proeven zijn normalitair voor het hele bisdom (!) gelijk en zijn ideaal als vergelijkingsmateriaal in aanvang van bv het secundair onderwijs. Vroeger kwam een leerkracht van een andere school met die proefwerken die ze net had, ze afnemen. Nu hebben (tenzij het weer veranderd is) de leerkrachten ze op voorhand en nemen ze ze zelf af van hun leerlingen. Daarmee is de ‘objectiviteit’ een beetje weg, omdat sommige leraars veel helpen of leerlingen specifiek op die vragen voorbereiden. Maar hoe dan ook, dat is de achterliggende bedoeling.

Reacties zijn gesloten.