parkeren

Met al dat audio-gebeuren zou ik nog bijna vergeten de krant door te nemen. Ik licht er maar gewoon wat trivia uit: Parkeren voor eigen garage mag niet meer [DS].

Wie in een zone met betalend parkeren woont en zijn auto voor zijn garagepoort zet, moet daar voor betalen. Ook als er een nummerplaat van die auto aan de garagepoort hangt. Dat antwoordde schepen voor Mobiliteit Karin Temmerman (SP.A) op een vraag van haar partijgenoot Tom Balthazar. “Vroeger werd dat oogluikend toegestaan, maar sinds kort kan je ook een bewonerskaart krijgen als je al een garage hebt”, klinkt het. Wie gratis wil parkeren moet dus zo’n kaart aanvragen.

En wat bereiken we daar nu mee? Dat wie zich de moeite moet getroosten een parkeerkaart te gaan halen, ook niet meer voor zijn poort zal parkeren. Resultaat: minder parkeerplaats. Toch als iedereen op dezelfde manier (als mevr. Temmerman) de kleingeestigaard gaat uithangen.

6 gedachtes over “parkeren”

  1. Maar wat een bureaucratisch gedoe weer.
    Eerst kregen we geen parkeerkaart, want we hadden een garage, nu *moeten* we een parkeerkaart hebben, ook al parkeren we voor onze eigen garage. Jongens toch. Kunnen ze die kaart overigens niet automatisch opsturen?

    En ik vind het eigenlijk een goede zaak, dat iedereen er een krijgt –ik heb ze trouwens al lang, die parkeerkaart. Een vriendelijke politieagent had ons verteld dat je niet voor een poort mocht parkeren, zelfs niet als het jouw poort was. (Of het waar is, weet ik niet, ik heb altijd al –zonder boetes– voor mijn eigen poort geparkeerd.)

  2. Je mag in principe niet voor een poort parkeren, ook niet je eigen poort, tenzij op de poort je nummerplaat is bevestigd.
    Ze gaan ervan uit dat de patrouillerende agenten niet moeten of kunnen controleren van wie een auto is als die voor een poort staat.
    Anders gezegd : als je wil dat een vreemde auto die voor je poort staat wordt geverbaliseerd (en daar wordt in de wet vanuit gegaan), moet je erbij nemen dat *elke* auto op de bon gaat, ook als dat toevallig de jouwe is. Behalve als je nummerplaat dus op de poort hangt.

  3. Goed principe; en daar ging ik toen ook van uit, maar volgens die agent mocht het zelfs dan nog niet. Tsja.

  4. mijn vraag is bij vrij parkeren voor een garagepoort zonder nummerplaat of parkeerverbodplaat mag dan de politie gebeld worden voor het verwijderen van dit voertuig

  5. Ik denk dat de politie alleen zal takelen wanneer het voertuig voor belemmering zorgt; m.a.w. wanneer u daardoor met uw voertuig niet uit uw garage kunt.

Reacties zijn gesloten.