flikkendag

En dan was het flikkendag, en had Henri nog steeds koorts. Hoewel het al veel verbeterd is tegenover gisteren, dachten we dat het beter was hem nog een dagje binnen te houden (bij opa en oma). En misschien moet hij morgen ook niet naar school.

Wij zijn echter wel even de sfeer gaan opsnuiven. De bedoeling was in de voormiddag nog snel even een tenstoonstelling in het design museum mee te pikken, maar eenmaal op het Koophandelsplein aanbeland, was de planning helemaal om zeep. Het gerechtshof stond open voor het publiek, en ik kon het echt niet nalaten het gebouw eens gronding van de binnenkant te bekijken (de resultaten daarvan komen in de loop van volgende week op tpv). Is dat gerechtshof overigens vrij toegankelijk tijdens de week?

Petje gekocht voor Henri op de Korenmarkt (was hij vreselijk blij mee). Daarna tram 4 naar huis –tenminste, dat dachten we. Hij nam zijn bochtje rond de Muide, om dan, ipv richting Rabot te rijden, terug te keren naar de binnenstad. Aaargh! Omleiding voor de flikkenstoet.

Vreselijk veel volk overal (het leek bijna alsof we op de Gentse Feesten verzeild waren). Volgend jaar verhuist het eventment naar Flanders Expo, maar ik vrees dat ‘ze’ daarmee wel eens het bezoekersaantal flink naar beneden zullen halen.

[update: ondertussen Frank Beke en Tony Mary bekend gemaakt dat er geld op tafel wordt gelegd om de Flikkendag in de Gentse binnenstad te houden en dat het evenement gratis blijft.]

Het nokvolle Braunplein in Gent was voor de vijfde Flikkendag zondag omgedoopt tot TV1-plein. Naar schatting 150.000 mensen kwamen de acteurs van de TV1-serie Flikken begroeten en het werk van de Gentse politie bekijken. De acteurs reden in een parade door de stad, aan het stadhuis stond de Flikkenband. Het zou de laatste Flikkendag in het centrum van de stad worden. Maar de Gentse burgemeester Frank Beke (SP.A) en Tony Mary, de gedelegeerd bestuurder van de VRT, zeiden gisteren dat zij het geld op tafel willen leggen om de manifestatie in het centrum te houden. ,,Flikkendag is een volksfeest. Dat moet in de stad plaatsvinden, niet in Flanders Expo”, zei Tony Mary. [bron: DS]