zwart (bis)

Oh. Er valt geen muur meer in te slaan. Allez. Circulez. (Il n’)y a rien à voir.

Maar kijk, ik heb nog eens fotookens getrokken (klik elk dingske voor een groter dingske):

de kamer de kamer de kamer

(Het laatste gewoon als sfeerbeeld.)

Maar ge kunt u voorstellen hoeveel stof dit deed opwaaien. Tot in de gang.

U wordt op de hoogte gehouden.

8 gedachtes over “zwart (bis)”

  1. Man, man, gij hebt nog veel werk. Aan het model van de deur te zien is het goed mogelijk dat ze gemaakt is in pichpine. Dat is een zeer mooie houtsoort die onbetaalbaar geworden is. De moeite waard van de verf eraf te halen en een goede vernis op te zetten (ook een werkje van lange adem, de verf afhalen).

  2. Wel, ik kan u niet zeggen hoe content ik ben met uw reactie. Al jaren (van sinds we hier zijn komen wonen), zeg ik dat we die verf van de deuren moeten halen, en geen kat die mij wil geloven. Deuren genoeg, dus ik ga het nu zeker proberen.

    Enige tips over hoe ik die verf er best afhaal? Zo’n hitteding, of decaptan, of schuren, of een combinatie van alles?

  3. Decapan is zeer agressief en bijgevolg moeilijk om mee te werken. Althans: ik kan er moeilijk weg mee. Ik werk meestal met een electrische verfbrander voor het groffe werk en dan schuurpapier in verschillende gradaties voor de afwerking. Een werk van lange adem maar het resultaat is naar mijn mening de moeite waard. Als ik goed gezien heb ligt er in die ruimte ook een houten vloer; ook de moeite waard om onder handen te nemen. Als het brede planken (+- 20 cm of meer) zijn is het waarschijnlijk een oude vloer met een mooie tekening. Neem maar regelmatig een foto: dat soort van werk zien evolueren vind ik boeiend. Moesten er nog vragen zijn, ge hebt mijn e-mailadres; ik ben geen stielman, maar ik ken er wel veel.

  4. Wij hebben zo’n deur laten logen door een bedrijf in de buurt van Antwerpen. Ik geloof dat het toen iets van een 150 EUR kostte per deur.
    ’t Is via mijn broer gebeurd. Ik wil wel eens horen…

  5. Bedankt voor de tip. We hebben echter een 40-tal deuren (minstens 20 in die stijl), dus ik denk dat ik het eerst eens manueel ga proberen…

  6. hallo, zijn de deuren bij jullie – door het logen – niet kromgetrokken ?

Reacties zijn gesloten.