zwart

Als ik maar geen stoflong heb (not likely). Het schilderskot is volledig leeggemaakt (op de boiler na, maar die hangt in de muur), en ik ben begonnen met het papier af te steken.

Komen daar toch geen ganser stukken bepleistering mee zeker? Gevolg: van de ganse muur aan de kant van het venster heb ik de bepleistering verwijderd (enfin, toch bijna alles). Waar de muur tegen de zoldering kwam, was nog (reeds?) een stukje dak, en daar werd door de bepleistering een boogje gemaakt.

Helaas. Ook dat kwam mee met het papier (oorzaak: vochtplekken, waarschijnlijk tijdens de hernieuwing van ons dak). Tegen het stuk(je) dak, achter de bepleistering zat zo’n gans stuk dun latwerk (wreed mooi eigenlijk), maar dat moet eraf als ik nadien isolatie wil aanbrengen.

Doel van de kamer?

  • Oorspronkelijk was het Tessa’s schilderkot (activiteit stopgezet na geboorte Henri);
  • daarna is het een rommelkot geworden, waar ik alles uit heb verwijderd vorige week;
  • zelf had ik er eigenlijk graag een donkere kamer van gemaakt,
  • maar we konden er evengoed een dressing/walk-in closet van maken;
  • alleen: ze ligt vlak naast Henri’s kamer (die boven onze slaapkamer is), en vlak boven de badkamer. Zodus dachten wij er –mettertijd– een badkamer voor Henri van te maken.

Maar eerst moet ik uitzoeken of die muur een draagmuur is (en ik hem er dus van tussen mag halen).

En onderwijl heb ik een ganse namiddag stof ingeademd (zwart snot, zwart traanvocht, en reutelende longen). Ik zal de volgende keer maar zo’n maskertje aandoen zekers?