godverse p

Via Michel zopas op de site van Saskia Scheltjens terecht gekomen (interessant persoon).

Via Saskia Scheltjens op de site van het PMMK terecht gekomen, en dat blijkt het Museum voor Moderne Kunst – Oostende te zijn. De MMK uit PMMK was gauw thuis te brengen, maar nergens op de site vond ik een verklaring voor de P. Erger nog, er stond (onder pers) een verwijzing naar het PMCP, wat dan staat voor het Museum Constant Permeke (MCP ?!).

Hopelijk heb ik dan maar snugger doorgedacht, en zonder meteen aan het googelen te slaan, hoop ik maar dat die eerste P telkens voor “Provinciaal” staat. Het zou misschien handig zijn om dat ook op de officiële site te vermelden. Of ben ik nu een kniesoor?

2 gedachtes over “godverse p”

  1. Ik heb onlangs hetzelfde voorgehad. Het ging over een Nederlandse organisatie voor goedkope (sociale?) woningen. Ik geef nu even een voorbeeld, het klopt niet hoor: “CGH” en overal stond het uitgeschreven als Goedkope Huisvesting, ik vond nergens waar de C voor stond. Frustrerend 🙂

  2. Merci voor de referrer en het compliment.
    De discrepantie tussen acroniem en naam heeft alles te maken met de keus van de huidige hoofdconservator om die ‘Provinciaal’ te laten vallen in de voluit geschreven naam en op de site. Needless to say, dat dat not to everyone’s liking is…..

Reacties zijn gesloten.