at the movies

vier DVDs gezien sinds vrijdag: irreversible, the man who wasn’t there, vanilla sky, the anniversary party

irreversible makes me sick. en de enige reden daartoe is de camera. het ding wobbelt op en neer en geeft nergens houvast. ok, ok, dat is de bedoeling (i’m not completely ignorant), maar het maakt kijken naar de eerste helft van de film zo goed als onmogelijk. fast forward dus.
nochtans een zeer interessant concept, maar het was beter gefilmd volgens het dogma-principe (cfr festen). enfin, genoeg daarover.

de tijd die ik verdaan had met irreversible had ik beter gespendeerd aan the man who wasn’t there. ik ben verdomme in slaap gevallen (en dat kwam *niet* door de film). het probleem was dat het ding een dagfilm was, en dus de volgende dag binnen moest. wordt zeker vervolgd !

vanilla sky: niet slecht, en cruise zet weer maar eens een geloofwaardige vertoning neer, en komt dicht bij de originele versie (abre los ojos). zeer ongewoon voor een hollywoodproductie. ik blijf tom cruise een interessant acteur vinden; cfr the firm, interview with the vampire, eyes wide shut, magnolia –ik heb minority report nog niet gezien.

the anniversary party: a day in the life. niet commercieel, zonder diepe inhoud, een weekendfilm, maar dan van goede kwaliteit, en zonder de melodrama.