Films 201007

A film a day keeps the doctor away, zelfs al zit er zoveel brol tussen. Is er eigenlijk een publiek voor al die slechte films?

 1. Green Zone / Paul Greengrass / 2010 / 0
  Het is zo onderhand officieel: de Golfoorlog/-oorlogen zijn het nieuwe Vietnam. De Amerikanen hebben er een frustratie bij, vol Weapons of Mass Deception. Eén van de vele films die over hun meer recente globaal-politieke stommiteiten handelt.
 2. The Butterfly Effect 3: Revelations / Seth Grossman / 2009 / *(*)
  Veel te omslachtig, met het voortdurend springen tussen parallel realities en een schier oneindige hoeveelheid mogelijkheden. Een simpele whodunit verscholen in een technisch mysterie.
 3. The Haunting in Connecticut / Peter Cornwell / 2009 / **
  Goede poging, maar niet meteen origineel of verrassend genoeg om onderhoudend te noemen. Een spookhuis waarin een nietsvermoedende familie haar intrek neemt, het blijft duidelijk tot de fantasie spreken, maar dan verwachten we tegenwoordig toch iets meer.
 4. My Bloody Valentine / Patrick Lussier / 2009 / **
  De parallellen met I know what you did last Summer en Scream zijn niet op één hand te tellen. Regisseur Lussier heeft dan ook ruime ervaring bij een heleboel horror/thriller toestanden als editor, waaronder de drie Scream films. Ondanks de clichés en de herbuikte synopsis, blijft dit een min of meer aangename film om te bekijken, maar dit wordt er geen voor de eeuwigheid. Wel één voor een sequel, dat werd ons duidelijk gemaakt aan het einde van de film.
 5. Dragonball: Evolution / James Wong / 2009 / **
  Zo’n schattig-naïeve film, heel genietbaar voor prille tieners.
 6. Star Trek / J.J. Abrams / 2009 / **
  Star Trek, de prequel. De zoveelste franchise die terug keert in het verleden om een populaire reeks uit te leggen. Er zitten heel interessante en bijna spitsvondige stukken in, maar het is niet echt interessant genoeg. En er komt een vervolg. Alweer.
 7. Terminator Salvation / McG / 2009 / *(*)
  We hebben het nu wel gehad, met Terminator. Een goede vertolking van Christian Bale (en Sam Worthington), maar het thema werd nu wel genoeg uitgemolken.
 8. 100 feet / Eric Red / 2008 / *
  Het begint goed, maar het gaat rap bergaf. Uiteindelijk is het niet meer dan een slecht uitgewerkt wraakverhaal. Tijdverlies.
 9. All the Boys Love Mandy Lane / Jonathan Levine / 2006 / **
  Het was een niet onaangename slasher film, al had ik hem al volledig door nog voor de film goed en wel begon. Liever dat, dan die twee hierboven.
 10. The Devil’s Tomb / Jason Conner / 2009 / 0
  …daar hadden ze beter de regisseur van deze film in opgesloten.
 11. Knowing / Alex Proyas / 2009 / **(*)
  God is an alien. Aangename film, niet religieus, niet meteen moralistisch, met een minimaal getypecaste Nicolas Cage. Het alien/paranormale/religieuze gedoe wordt subtiel gehouden, wat bijdraagt tot het niveau van de film. Ik heb véél slechter gezien, deze maand. (En zo kreeg ik ook nog eens Beethovens 7e te horen –die ik enkel in een redelijk afstandelijke versie van Roger Norrington heb.)
 12. Passengers / Rodrigo García / 2008 / 0
  We hebben het wel gehad, met de films waarin iemand die dood is denkt nog onder de levenden te zijn. Oei, heb ik nu gans de film in één zin verteld? Ik heb u net anderhalf uur van uw leven gespaard.
 13. Outlander / Howard McCain / 2008 / *(*)
  The Gods are aliens. Niet halfslecht, die film. Menselijke aliens landen in de vikingtijd en brengen helaas een monster mee. Menselijke alien integreert zich in de vikingmaatschappij en samen verslaan ze het monster. Enjoy.
 14. Blood Creek / Joel Schumacher / 2009 / (*)
  Joel Schumacher had geld nodig. Ik zie geen andere reden waarom hij zo’n gedrocht zou maken.
 15. Monsters vs Aliens / Rob Letterman & Conrad Vernon / 2009 / **
  Goed voorzien van de nodige clichés, maar met behoorlijk wat vaart en humor. Leuke verwijzing naar Close Encounters of the Third Kind, e.d. maar een beetje te dunnetjes.
 16. The Grudge 3 / Toby Wilkins / 2009 / *
  Veel minder beangstigend dan de Japanse tegenhangers, en moeilijker voor de toeschouwer om zich in te leven.
 17. Wrong Turn / Rob Schmidt / 2003 / **(*)
  Deze eerste Wrong Turn is echt goed. Een horror/thriller in de redelijk klassieke betekenis van de omschrijving, met weinig poeha en branie gemaakt. Een paar clichés, een klassieke structuur, en een goede manier van bangmakerij. Weinig tot geen pretentie, maar een ‘aangenaam’ verzet.
 18. Wrong Turn 2 / Joe Lynch / 2007 / 0
  Puh-lease. Laat ons een reality-show aan een horrorfilm koppelen. Een beetje gratuit bloot, wat slechte acteurs en een nog slechter plot. Goed voor de vuilbal.
 19. Wrong Turn 3 / Declan O’Brien / 2009 / (*)
  Allez dan, deze keer is het de beurt aan een paar escaped convicts om de strijd aan te gaan met de gedegenereerde inbreds. Stukken beter dan deel twee, maar komt nog niet aan de enkels van het origineel.
 20. Eurotrip / Jeff Schaffer, Alec Berg & David Mandel / 2004 / *
  Euh, ik heb dat al eens gezien, geloof ik. Omdat Michelle Trachtenberg erin meespeelde en ik fan was van Buffy. En ik vond het toen ook maar matig interessant.
 21. Donkey Punch / Oliver Blackburn / 2008 / *(*)
  We gaan eens iets Dead Calmachtigs maken, heeft de regisseur gedacht, en we gaan de sex iets explicieter maken. Blackburn heeft zelfs de vuurpijl schiettechniek van
  Phillip Noyce overgenomen. De donkey punch scène is weinig geloofwaardig, de rest van de film gaat over een paar histerisch-paniekerige mensen. Redelijk saai, zelfs voor de puberende jeugd die op zoek is naar wat bloot.
 22. The Cry of the Owl / Jamie Thraves / 2009 / ***
  Jamie Thraves maakt een remake van Chabrols Le cri du hibou, dat dan weer gebaseerd is op het boek van Patricia Highsmith (bekend van de Ripley novels en Hitchocks Strangers on a Train). Ik heb Chabrols verfilming niet gezien (en het is gelijk niet meteen te vinden op amazon), maar deze van Thraves is best genietbaar. Een beetje traag (maar niet té), een beetje mysterieus, zal dit zeker gesmaakt worden door fans van het genre.
 23. Fire & Ice / Pitof / 2008 / *(*)
  Iets met een draak of twee en vuur en ijs. Aanvaardbaar voor de jeugd.
 24. Megafault /
  David Michael Latt / 2009 / *
  Laatste film van …. Vraagt well een heleboel willing suspension of disbelief bij de gematigde acteerprestaties en erm… met beperkte niddelen gemaakte special effects.
 25. Paranormal Entity /
  Shane Van Dyke / 2009 / 0
  Hoe saai kunt ge een horrorfilm eigenlijk maken? Wie op zoek is naar het antwoord, mag gerust eens naar deze film kijken. (BTW dezelfde regisseur is bezig met Titanic II –dat belooft boeiend te worden.)
 26. The Other Man / Richard Eyre / 2008 / (*)
  Ik dacht, ik kijk nog eens naar een romantische film met Tessa. Het begon veelbelovend, maar na tien minuten werd het wel héél erg zagerig.
 27. Killshot / John Madden / 2008 / *
  Hoe kunnen we twee verschillende doelgroepen aanspreken? Ik weet het, we steken een film over relatietherapeutisch gedoe weg onder een flinterdun laagje schiet- en moord gedoe.
 28. Paranormal Activity / Oren Peli / 2007 / (*)
  Kijk, dit is nu de film waarbij Paranormal Entity de mosterd heeft gehaald. Even saai, daar niet van. U moet zichzelf maar liefst door 86 of 99 minuten (afhankelijk van de gekozen versie) langdradige amateurvideo slepen, om op het einde van de film met goedkope bangmakerij te worden geconfronteerd.
 29. The Holiday / Nancy Meyers / 2006 / **
  Veel clichés, een leuke cameo van Dustin Hoffman, en een voorspelbaar einde. Maar in zoverre we echte wijvenfilms hebben, is deze eigenlijk nog wel genietbaar.

0 te vermijden / * slecht, maar bekijkbaar / ** goed / *** zeer goed / **** fantastisch (meer uitleg bij de quotering)

(films vorige maand)