films 201004-6

17 films op drie maanden tijd, mijn kijkgedrag lijkt wel tot normale proporties teruggedreven. Weining memorabels, het beste op die drie maand is mogelijks The Descent: Part 2, The Box, en… erm… Avatar?

Ik moet dringend eens gaan zien wat ik zoal op Prime gemist heb, de laatste drie maanden.

 1. Iron Man 2 / Jon Favreau / 2010 / AMC Seattle / **
  Aha. De sequel die ons laat kiezen tussen Scarlett Johansson en Gwyneth Paltrow. Mickey Rourke is prima vermomd als knotsgekke Ivan Vanko, maar Sam Rockwell speelt een persiflage van zichzelf en keldert het niveau van de film ettelijke verdiepingen naar beneden. Nog goed dat de twee dames –en Robert Downey Jr.– voor vermaak bleven zorgen.
 2. Prince of Persia: The Sands of Time / Mike Newell / 2010 / AMC Seattle / *(*)
  Het valt nog wel mee. Wacht vooral af tot hij thuis op de televisie te zien is, al bleef het min of meer vermakelijk. Ik had het verhaal al door na vijf minuten.
 3. The Descent: Part 2 / Jon Harris / 2009 / iPad / **(*)
  Wijs. Ik had deel 1 destijds in de cinema gezien, en dit vervolg weet er de spanning zeker in te houden. Met de laaste minuut of zo van het einde worstel ik nog een beetje. Het laat in elk geval ruimte voor deel 3.
 4. Legion / Scott Charles Stewart / 2010 / iPad / **
  Euh ja. Iets met god en een engel die de mensen van de verdoemenis komt redden. Ik heb al (veel) beter gezien in het genre.
 5. The Time Traveller’s Wife / Robert Schwentke / 2009 / iPad / **
  Ik was aan het boek van Audrey Niffenegger begonnen, maar het kon mij niet boeien. Tessa was wreed geïnteresseerd in de film, en ik heb met plezier meegekeken. Romantisch en al, maar niet meteen een uitschieter.
 6. 2012 / Roland Emmerich / 2009 / iPad / *(*)
  De wereld gaat vergaan, deze keer in 2012. Een rampenfilm, vaak met deftige fotografie, maar weinig verrassend.
 7. The Girl Next Door / Gregory Wilson / 2007 / iPad / *
  Rijp voor de waar gebeurde verhalen op VijfTV. Gebaseerd op het boek van Jack Ketchum, dat dan weer gebaseerd is op de moord op Sylvia Likens. Gruwelijke zaken, op een amateurtoneelachtige wijze verfilmd.
 8. The Box / Richard Kelly / 2009 / iPad / **(*)
  Graag gezien, en als hij op tv komt, zal ik hem mogelijks nog eens bekijken met Tessa. Gebaseerd op een verhaal van Richard “I am Legend” Matheson. Deze film bevat mooie fotografie, een interessant plot, en een deftige structuur. Een beetje verwarrend bij momenten.
 9. The Book of Eli / Albert Hughes & Allen Hughes / 2010 / iPad / 0
  Bar- en barslechte film vol gaten, ééndimensionele personages en ander dwaas gedoe. Te vermijden.
 10. A Perfect Getaway / David Twohy / 2009 / iPad / *(*)
  Weinig verrassing, en in tweede helft van de film gaat het steil bergaf met het niveau, maar voor de rest best spannend en mooi gefilmd. Had beter gekund.
 11. Wolfman / Joe Johnston / 2010 / iPad / *(*)
  Anthny Hopkins mag zo zoetjesaan eens begin denken aan zijn pensioen. Het acteren gaat hem niet goed af, en hij speelt nog steeds als was hij Hannibal Lecter. Puike prestaties van Benicio Del Toro en een sprankelende Emily Blunt. Wolfman gaat over weerwolven, jawel.
 12. Avatar / James Cameron / 2009 / iPad / **(*)
  Veel beter dan ik had verwacht, dit verhaal dat het grotendeels moet hebben van de exotische setting. Het is geen Alien, maar weet een menselijk verhaal te brengen dat geschikt is voor de hele familie.
 13. Don’t Tell Mom the Babysitter is Dead / Stephen Herek / 1991 / HBO / **
  Blast from the past. Kompleet met eigenaardige haarstijlen, yuppies en feel good verhaallijn. Onschuldig tijdverdrijf met Christina Applegate begod.
 14. Edge of Darkness / Martin Campbell / 2010 / vliegtuig / *
  Ook Mel Gibson wordt tegenwoordig getypecast, en dat maakt er het verhaal niet meteen spannender op.
 15. Drag Me To Hell / Sam Raimi / 2009 / Prime / **
  Onderhoudend, zij het een beetje voorspelbaar, tot de laatste minuut.
 16. Gamer / Mark Neveldine & Brian Taylor / 2009 / Prime / **
  Wel, ik weet het niet. Er doen redelijk goede acteurs mee, het heeft groot cult potentieel, en het wordt binnen twintig jaar waarschijnlijk herontdekt en heropgewaardeerd. Somwijlen net iets over the top, op andere momenten niet ver genoeg doorgedreven. The jury is out, oordeel zelf.
 17. The Uninvited / Charles Guard & Thomas Guard / 2009 / Prime / *
  Voorspelbaar? Zeer. Ik had het ganse verhaal al door van zodra de juffrouw terug thuis kwam, which is like, bij het begin van de film. Heeft potentieel, maar dan zouden ze de film opnieuw moeten maken.

0 te vermijden / * slecht, maar bekijkbaar / ** goed / *** zeer goed / **** fantastisch (meer uitleg bij de quotering)

(films vorige maand)