Van Horn

Van Horn, TX, was één van mijn favoriete plaatsjes op de reis. Even daarvoor hadden we Alamogordo, NM aangedaan, en dat was een enorm zielige bedoening geweest. Alamagordo is een army town vlak bij White Sands, met mogelijks zero economy. Het was er spotgoedkoop, maar bijna geheel verlaten, en verschrikkelijk moeilijk om er wat dan ook te vinden. En met een gigantische kloof tussen rijk en arm.

Van Horn, TX, USA 2010

Ook Van Horn was grotendeels verlaten. Er was veel leegstand in het kleine stadje, maar waar in Alamogordo de wanhoop bijna tastbaar was, droeg Van Horn de desolaatheid met flair.

Van Horn, TX, USA 2010

Van Horn was cool, of het nu ging om een verlaten motel met een leeg zwembad…

Van Horn, TX, USA 2010

…of de drive thru van één of andere diner of hamburgertent (van het aldaar heel populaire Sonic bijvoorbeeld).

Van Horn, TX, USA 2010

Wij verbleven er een nacht in Hotel El Capitan, gebouwd door Henry Trost –net zoals Hotel El Paisano in Marfa. Toen we er een kamer vroegen, vertelde men dat er geen tweebeddige kamers meer beschikbaar waren, maar dat er probleemloos een bed kon bijgerold worden.

Van Horn, TX, USA 2010

Eenmaal de kamer betrokken, had ik meteen door dat er geen bed meer bij kón, dus ik wachtte rustig af tot de hotelier zelf tot die vaststelling kwam. Ofwel verkassen we naar een andere kamer, ofwel naar een ander hotel. We kregen een andere kamer, waar het bed wél in paste. We kregen vlot een suite met terras aangeboden (zie hierboven) voor de prijs van het kleinste kamertje in het hotel. Sweet.

Van Horn, TX, USA 2010

Eten deden we in Papa’s Pantry, zo’n keet waar alleen maar locals komen, maar waar het eten niet alleen lekker maar ook nog eens spotgoedkoop was. Voor 12 USD hadden we meer gegeten dan we op konden (quesadillas! hamburgers! drank! nachos!).

Wie ooit in de buurt is, niet twijfelen: Van Horn is the place to be.