Marfa

Op weg naar ons laatste National Park reden wij door Marfa, TX. Het stadje is weinig bekend bij de meeste Amerikanen, maar de meneer van de Border Patrol, die te pas en te onpas in de buurten dicht bij de Mexicaanse grens uw pasport controlleren, vroeg meteen of we naar de Marfa Lights gingen kijken. Marfa Lights zijn een soortement UFO sightings, voornamelijk een cultfenomeen, waar verder niet altijd veel geloof aan wordt gehecht.

Marfa, TX, USA 2010

Wij gingen voor de kunst, zo maakte Tessa mij wijs, en op een verder geheel verlaten US Route 90, kwamen wij, smack in the middle of nowhere, bovenstaande Prada Boutique in opbouw tegen. Deze zomer in uw catalogus?

Marfa, TX, USA 2010

Niettemin was het niet zo’n bijster goede dag om Marfa aan te doen, want zowat alle winkels én het museum van de Chinati Foundation, waren gesloten. Zo’n tijdelijke ghost town in overvloedige zon heeft ook zijn charmes natuurlijk. Hier hebben wij niet gegeten. (Er hing overigens een plakkaat dat vuurwapens niet binnen mochten.)

Marfa, TX, USA 2010

Hotel El Paisano fungeerde destijds als logement voor de acteurs en crew van de film Giant (met Rock Hudson, Elizabeth Taylor, James Dean), getuige daarvan het gigantische schrijn in één van de gangen. Een dunne gang, een gigantisch schrijn, en dus kon ik het niet op de foto krijgen.

Marfa, TX, USA 2010

Jett’s Gril, het restaurant van El Paisano. Ook hier hebben wij niet gegeten.

Marfa, TX, USA 2010

Ballroom Marfa. Ook dit was om één of andere reden gesloten. Misschien hebben we het dorp getroffen tijdens de jaarlijkse vakantiedag.

Marfa, TX, USA 2010

Toevallige passant met cowboyhoed.

4 gedachtes over “Marfa”

Reacties zijn gesloten.