fakkel

We zijn ook niet meer van de jongste. Sinds gisteren 11 uur (’s ochtends) waren we op de Feesten, rond twee uur vannacht lagen we al in bed, om acht uur er weer uit, en ik ben nog zo moe of wat.

Vermoedelijk zit de kanofakkelboottocht er voor iets tussen. Vertrokken aan de Kromme Wal, peddelen lang het PoléPolé Festival (waar een cameraman on steroids veel misbaar maakte omdat we het waagden eventjes voor het podium te blijven dobberen –tot grote vreugde van de dansende menigte), naar het Gerechtsgebouw, de Ketelvest binnen, naar de Kuiperskaai, en dan onder het Laurenplein naar de Reep.

Onder het Laurentplein was geen verlichting (en slechts een twee meter tussen wateroppervlak en zoldering), maar het licht van de fakkels was echt feëeriek. Teruggedraaid aan Sint-Bavo, opnieuw langs de Ketelvest naar de Graslei, en dan linksaf, tot aan het Rabot. En dan terug naar de Kromme Wal.

Iets meer dan anderhalf uur heeft de toch geduurd, op ’t gemak, maar ik zou liegen als ik zei dat ik het niet voel in mijn armen. Maar wreed wijs!

(Vandaag gaan we het wat kalmer aan doen. Straks naar de Fnac, eens kijken naar zo’n goedkope telelens, en dan Jazz aan ’t Emile Braunplein. En daarna misschien effekens naar Baudelopark. En om 19u30 is ’t Bal 1900 aan de Kouter. En Chris Haegeland komt op de Groentemarkt.)