gentsche fiesten

De ganse dag op de Gentse Feesten doorgebracht. Van nul tot dertig graden, van 10uur ’s ochtends tot 6uur ’s avonds, een ganse werkdag lang. Met als hoofddoel: de openingsstoet. Of liever, foto’s maken tijdens de openingsstoet.

Bijkanst twee uur in de volle zon doorgebracht, beschermd door zonnecrème factor 30 –ik heb nog niet durven kijken of het geholpen heeft (in elk geval heb ik in de stoet veel roodgebrande mensen gezien). Begonnen met de eerste paar foto’s in RAW+JPG, en dan al gauw tot de constatatie gekomen dat ik er de stoet niet ging mee doorkomen: een 1Gb kaart is goed voor 91 RAW+JPG of 99 RAW. Snel overgeschakeld naar JPG Fine, waardoor ik plots 250+ foto’s ter beschikking had (ben het exacte aantal vergeten).

Na afloop (rond 16u) van het Emile Braunplein naar het Sint-Baafsplein versast voor een optreden van err… ‘Jan Pladijs’, en daarna de M-kids. Toen begon het echter al te overtrekken (et regent rond hiel gent, moar juust nie iere), en zijn we gevlucht naar de Kouter. Net op tijd om nog een paar foto’s te trekken en een cafeetje binnen te vluchten om te schuilen. Helaas geen foto van de Kouter als regenveld kunnen nemen, want net dan was de batterij van mijn toestel leeg (met nog een 70 foto’s over *zucht*).

De batterij ligt op te laden, dus ik kan pas straks de foto’s op de computer downloaden. (Ik denk dat er wel een paar money shots tussen zitten.)

Een gedachte over “gentsche fiesten”

Reacties zijn gesloten.